Fokus: Visit Palestine

Årets fokusseksjon, «Visit Palestine», består av nye filmer i kombinasjon med et fengslende retrospektiv av palestinsk film.

Dette handler ikke bare om å se film; det handler om å fordype seg i en rik kulturarv gjennom gripende historiefortelling.

Beslutningen om å sette sammen et palestinsk filmretrospektiv er både symbolsk og pragmatisk, og addresserer de kulturelle og politiske behovene i tiden vi nå befinner oss i. Sett i lys av de pågående krigsforbrytelsene og mulig folkemord, og den manglende anerkjennelsen av den palestinske identiteten, har palestinsk film en særlig stor betydning.

Vi vil understreke vårt engasjement for kulturelt mangfold og ytringsfrihet ved å fremheve palestinsk film på Arabiske filmdager.

Med nye mesterverk hver dag under festivalen, vil det være noe nytt å oppdage for alle. Bli med oss i feiringen av den mangfoldige palestinske kulturen og hyllesten av de visjonære filmskaperne som har fanget essensen av palestinsk historie og identitet.

– Lynda Belkhiria, Johanne Svendsen Rognlien, Mads Wølner Voss, Ingvild Vaale Arnesen, Lasse Skagen, Jenny Karlsen Lynne –