lør. 13.04
16:15 - 19:45
Vika 1
søn. 14.04
18:45 - 20:15
Vika 4

Mohamed Jabaly er i ufrivillig eksil i Tromsø. Livet er vakkert er en prisvinnende dokumentar om Jabalys liv i Norge mens han prøver på å holde kontakten med venner og familie på Gazastripen.

Film og samtale på Nobels Fredssenter

Etter visningen av LIVET ER VAKKERT på Vika Kino, lørdag 13. april, kl. 16.15 vil det være en samtale på Nobels Fredssenter fra kl. 18.30. Du kan enten kjøpe billett til film og samtale, eller kun til filmen.

Les mer om arrangementet «Dette skulle vært en festpremiere» her

Om filmen

Etter å ha deltatt på et utvekslingsprogram i Tromsø satt Jabaly bom hos vertsfamilien. Det palestinske passet var ikke anerkjent av norske myndigheter, og på grunn av mangel på formell filmutdanning ble arbeidsvisumet avslått. Samtidig ble dokumentaren hans Ambulance ferdigstilt og fikk verdenspremiere på den største dokumentarfilmfestivalen i verden, IDFA i Nederland.

Livet er vakkert er brennaktuell i måten den skildrer palestineres plass i verden på. Siden filmens verdenspremiere på IDFA, har Israel utsatt Gazastripen for brutal bombing og drap på sivile, også på Vestbredden. Den Internasjonale Domstolen i Haag har åpnet en sak for å undersøke om landet driver folkemord mot palestinerne, og flere vestlige land trakk samtidig pengestøtten til UNRWA, organisasjonen som jobber for flyktninger i Palestina.

Jabalys limbotilværelse er nydelig fanget i denne dokumentarfilmen, som fungerer litt som en videodagbok om livet i Tromsø. Tiden tilbringer han sammen med sine nye norske venner, og står i sterk kontrast til de hjerteskjærende meldingene og bildene han får fra hjemlandet. Jabaly vant prisen for beste regissør på IDFA i 2023 for filmen, og var åpningsfilmen på filmfestivalen i Tromsø i januar.

Red.

Film og samtale på Nobels Fredssenter

Etter visningen av LIVET ER VAKKERT på Vika Kino, lørdag 13. april, kl. 16.15 vil det være en samtale på Nobels Fredssenter fra kl. 18.30. Du kan enten kjøpe billett til film og samtale, eller kun til filmen.

Les mer om arrangementet «Dette skulle vært en festpremiere» her

Møt regissør Mohamed Jabaly

Regissør Mohamed Jabaly er tilstede på følgende visning:

  • «LIVET ER VAKKERT: Dette skulle vært en festpremiere» – Lørdag 13. april, kl. 16.15 (Vika) og Nobels Fredssenter (18.30). Jabaly deltar i samtale på Nobels Fredssenter i etterkant av filmvisningen på Vika Kino.

Regissør

Mohamed Jabaly (f. 1989) er en palestinsk filmskaper som slo igjennom med dokumentarfilmen Ambulance i 2016. I 2023 hadde dokumentarfilmen Life is Beautiful, som er en personlig fortelling om hans syv år lange opphold i Norge som følge av stengte grenser i Gaza. Filmen vant prisen for beste regi under den internasjonale dokumentarfilmfestivalen i Amsterdam (IDFA).

Denne filmen inngår i

Dokumentar Fokus: Visit Palestine

Originaltittel الحياة حلوة

Land Palestina, Norge

År 2023

Regissør Mohamed Jabaly

Manusforfatter Mohamed Jabaly

Fotograf Mohamed Jabaly

Produsent KriStine Ann Skaret, Sarah Winge-Sørensen

Produksjonsselskap Stray Dog Productions

Spilletid 1t 30m

Språk Arabisk, Norsk, Engelsk

Undertekst Engelsk

Sjanger Dokumentar

Format DCP

Aldersgrense 12

Lenker IMDb

Denne filmen konkurrerer om publikumsprisen.

Relaterte gjester

Hva med disse filmene?