søn. 14.04
20:45 - 22:48
Vika 3

En palestinsk patriark søker tillatelse til å oppheve Israels portforbud for å gi sønnen et flott bryllup, men guvernøren går kun med på det på én betingelse: at han og hans offiserer får delta.

Faren aksepterer betingelsene. Dette setter i gang en rekke hendelser som involverer de ulike landsbyboerne over de to dagene som leder opp til bryllupet: brudgommen er sint på faren for å ha akseptert kravet, kvinnene i landsbyen forbereder bruden for bryllupet, og palestinske ungdommer planlegger voldelig motstand, for å nevne noe. Og spenningen mellom hæren og landsbyboerne øker, samtidig som brudgommens sinne og impotens truer familiens ære.

Wedding in Galilee maler et fantastisk bilde av de ulike dynamikkene i en palestinsk landsby, og vektlegger beboernes felles historie og felles kamp mot israelsk okkupasjon. Her understrekes særlig båndet til landet og dets fortid i et viktig filmverk om palestinernes nasjonale identitet. Filmen er den første spillefilmen lagd av en palestiner, og spilt inn i sin helhet i Palestina.

Red.

Introduksjon fra Masahat

Visningen av WEDDING IN GALILEE introduseres av Masahat - festival for arabisk kunst og kultur.

Regissør

Michel Khleifi (f. 1950) er en palestinsk filmskaper fra Nasaret. Khleifi regnes som en av de viktigste filmskaperne i palestinsk filmhistorie. I 1970 flyttet han til Belgia hvor han studerte TV og teater-regi ved Institut National Supérieur des Arts du Spectacle (INSAS). Han startet som dokumentarfilmregissør med dokumentarene Fertile Memories (1980) og Destruction (1985), før han lagde sin første spillefilm, Wedding in Galilee (1987).

Denne filmen inngår i

Fiksjon Fokus: Visit Palestine

Originaltittel عرس الجليل (Urs al-Jalil)

Land Palestina, Belgia, Frankrike

År 1987

Regissør Michel Khleifi

Manusforfatter Michel Khleifi

Fotograf Walther van den Ende

Produsent Michel Khleifi, Bernard Lorain, Jacqueline Louis

Med Mohamad Ali El Akili, Bushra Karaman, Makram Khoury, Yussuf Abu-Warda, Anna Condo

Produksjonsselskap Marisa Films

Spilletid 1t 53m

Språk Arabisk, Hebraisk, Tyrkisk

Undertekst Engelsk

Sjanger Drama

Format DCP

Aldersgrense 12

Lenker IMDb

Denne filmen konkurrerer om publikumsprisen.

Hva med disse filmene?