tor. 11.04
17:30 - 19:35
Vika 1
lør. 13.04
20:15 - 21:50
Vika 3
UTSOLGT
søn. 14.04
21:00 - 22:35
Vika 2

En palestinsk aktivist allierer seg med en israelsk gravejournalist. Sammen kjemper de mot Israels bosetterpolitikk som daglig fordriver palestinere på Vestbredden og gjør dem hjemløse.

Siden barndommen har Basel Adra, en ung palestinsk aktivist, kjempet mot tvangsutkastelsen av befolkningen i byen Masafer Yatta på Vestbredden. Gradvis ødelegger de israelske okkupasjonsstyrkene hjem, tvinger beboerne til å forlate området, og etterlater det til israelske bosettere, som har tette bånd til det israelske militæret. Basel allierer seg med journalisten Yuval, og sammen dokumenterer de overgrepene som stiller palestinerne overfor et umulig dilemma; de kan enten bli og leve under uverdige forhold, eller gi opp og forlate sine hjem.

No Other Land forteller på en kraftfull måte om palestinsk aktivisme og understreker hvordan aktivisme går i arv fra generasjon til generasjon gjennom fokuset på Basels historie. Over flere år har et israelsk-palestinsk filmkollektiv – bestående av to palestinske og to israelske filmskapere – dokumentert uretten palestinere på Vestbredden daglig utsettes for, helt frem til den dramatiske utviklingen høsten 2023.

Filmen hadde verdenspremiere på filmfestivalen i Berlin der den vant prisen for beste dokumentar og en publikumspris.

Red.

Panelsamtale: «Hvem har rett på landet?»

De siste månedene har nyhetsbildet fra Palestina stort sett handlet om angrepene mot Gaza, men hva skjer egentlig på Vestbredden? Etter visningen av NO OTHER LAND torsdag 11. april, kl. 17.30 følger panelsamtalen «Hvem har rett på landet?». Arrangementet gjøres i samarbeid med Palestinakomiteen i Norge.

Les mer om arrangementet her.

Regissør

Basel Adra er en palestinsk advokat, journalist og filmskaper fra Masafar Yatta på Vestbredden. Som aktivist og dokumentarfilmregissør kjemper han mot Israels tvangsforflytning av palestinere. Hamdan Ballal er en palestinsk fotograf og bonde fra Susya på Vestbredden, og har jobbet for flere menneskerettighetsgrupper. Yuval Abraham er en israelsk filmskaper og undersøkende journalist. Rachel Szor er en israelsk filmfotograf, klipper og regissør.

Denne filmen inngår i

Dokumentar Fokus: Visit Palestine

Land Palestina, Norge

År 2024

Regissør Basel Adra, Rachel Szor, Hamdan Balal, Yuval Abraham

Fotograf Rachel Szor

Produsent Fabien Greenberg, Bård Kjøge Rønning

Produksjonsselskap Yabayay Media, Antipode Films

Spilletid 1t 35m

Språk Arabisk, Hebraisk, Engelsk

Undertekst Engelsk

Sjanger Dokumentar

Format DCP

Aldersgrense 15

Lenker IMDb

Denne filmen konkurrerer om publikumsprisen.

Relaterte arrangementer

Hva med disse filmene?