ons. 10.04
17:30 - 19:45
Vika 1
Åpningsfilm UTSOLGT
fre. 12.04
20:30 - 22:25
Vika 1
søn. 14.04
14:00 - 15:55
Vika 1

Årets åpningsfilm er et menneskelig drama som foregår i et politisk landskap. Den følger en palestinsk lærer på det okkuperte Vestbredden. Han er dypt engasjert i motstandskamp samtidig som han prøver å støtte opp om den yngre generasjonen. Dette er en brennaktuell film om Palestinas fremtid.

Den palestinske engelsklæreren Basem sliter etter en tragisk hendelse i fortiden, og dedikerer mye av tiden til elevene sine. Han får et særlig tett bånd til Yakoub og broren hans Adam, som får hjemmet sitt rasert av den israelske hæren. På samme tid prøver et ektepar å finne soldat-sønnen som er tatt til fange av en palestinsk motstandsgruppe.

Overgrepene mot palestinerne på Vestbredden skildres i detalj i The Teacher. Særlig vektlegger regissør Farah Nabulsi konsekvensene handlingene utført av den israelske okkupasjonsmakten har for sivilbefolkningen. Hjem rives, olivenlunder brennes, barn fengsles, og palestinske sivile drepes uten konsekvenser. Dette er et gripende og velspilt drama om et folk som lever under uutholdelige forhold.

«Shot in occupied territory on the West Bank, “The Teacher” is charged, angry and incredulous about the injustices and indignities visited upon Palestinians there; it’s an effective polemic that views the situation through a variety of characters from a single perspective.»
– Steve Pond, The Wrap –

Red.

Åpningsfilm

THE TEACHER åpner årets Arabiske filmdager. Etter filmen vil det være en samling i Vikakjelleren fra 20.00.

Regissør

Farah Nabulsi (f. 1978) er en britisk-palestinsk filmskaper. Hun ble kjent for kortfilmen The Present (2020), som ble Oscar-nominert og vant en BAFTA for beste kortfilm. Nabulsi debuterte som spillefilmregissør med The Teacher, som hadde verdenspremiere på Toronto International Film Festival i 2023.

Denne filmen inngår i

Fiksjon Åpningsfilm Fokus: Visit Palestine

Originaltittel الأستاذ (Al-Ustaadh)

Land Palestina, Storbritannia, Qatar

År 2023

Regissør Farah Nabulsi

Manusforfatter Farah Nabulsi

Fotograf Gilles Porte

Produsent Sawsan Asfari, Ossama Bawardi, Farah Nabulsi

Med Saleh Bakri, Mahmood Bakri, Imogen Poots, Stanley Townsend, Nabil Al Raee, Muhammad Abed Elrahman, Ruba Blal, Paul Herzberg, Andrea Irvine

Produksjonsselskap Cocoon Films, Native Liberty, Philistine Films

Distribusjon Goodfellas

Spilletid 1t 55m

Språk Arabisk, Hebraisk, Engelsk

Undertekst Engelsk

Sjanger Drama

Format DCP

Aldersgrense 15

Lenker IMDb

Denne filmen konkurrerer om publikumsprisen.

Hva med disse filmene?