Knallstart for Arabiske Filmdager

Allerede dagen før årets Arabiske Filmdager går i gang er åpningsfilmen The Attack utsolgt. Men fortvil ikke, filmen går på lørdag også. Og det skjer masse annet spennende på fredag!

Selv om du ikke får med deg The Attack på fredag, er det altså ledige billetter til filmen på lørdag. Regissør Ziad Doueiri vil være tilstede for samtale med publikum etter visningen!

På fredag kan du istedet kose deg med vår utvalgte klassiker Palassets stillhet, fra 1994. Den er laget av en legendarisk foregangskvinne innen arabisk film, Moufida Tlatli . Hun er den første kvinnelige, arabiske regissøren, og har også vært sentral i en rekke store, arabiske filmproduksjoner før hun ble regissør. Palassets stillhet er en nydelig film som tar for seg livet for mor og datter på innsiden av et palass mot slutten av det franske protektoratet i Tunisia.

Litt senere på kvelden kan du velge mellom to libanesiske filmer, A World Not Ours og Powerless. Sistnevnte er en humoristisk dokumentar som samtidig gir et unikt innblikk i den libanesiske virkeligheten. Den dreier seg om noe vi gjerne tar for gitt, nemlig elektrisitet. I Libanon er strømbrudd en hverdagslig affære. Gatelykter er ofte på om dagen og av om natten. Ting fungerer ikke som de skal. Derfor tar en del av innbyggerne saken i egne hender. A World Not Ours er et bittersøtt møte med innsiden av Ein el-Helwe , en palestinsk flyktningeleir i Libanon. Her blir vi kjent med menneskene, først og fremst. Stemningen i A World Not Ours er ikke preget av desperasjon og elendighet som man skulle tro, men heller av en fascinerende, humørfylt melankoli. Vi ser hvordan innbyggerne på den ene siden klarer seg overraskende godt og er fulle av humør, samtidig som miljøet preges av en desperasjon og oppgitthet over den palestinske motstandskampen.

Så ta turen på Cinemateket på fredag. Vi anbefaler at du så tidlig som mulig henter ut billetter til alle filmene du har tenkt å se i løpet av helgen. Erfaringene tilsier at det kan bli kø og utsolgte visninger. En liten guide til hvor og hvordan du skaffer deg billetter får du ved å klikke her.