tor. 11.04
20:45 - 22:21
Vika 2

Etter palestinsk tradisjon skal bryllupsinvitasjoner leveres personlig til hver gjest som inviteres. En far og sønn har fått jobben i dette jordnære familiedramaet om palestinere i dagens Israel.

Shadi, en palestinsk arkitekt bosatt i Italia, er tilbake i hjembyen Nazareth for å hjelpe til med søsteren Amals bryllup. Shadi blir med faren rundt i familiens gamle Volvo for å levere bryllupsinvitasjoner, og han er nødt til å forholde seg til alt han misliker med stedet han har flyttet fra: det vanskelige forholdet til faren, de konservative holdningene i nabolaget, og den israelske undertrykkelsen av Palestina.

Wajib er jordnær og lavmælt både i billedspråk og dialog. Den tar seg god tid i skildringen av Shadis kompliserte forhold til faren og landet han elsker og hater, og Annemarie Jacirs arbeid med skuespillerne imponerer. Hovedrolleinnehaverne Mohammad og Saleh Bakri er far og sønn også i virkeligheten, og i likhet med filmens rollegalleri portretteres Shadi og faren som sammensatte mennesker.

«An eye-widening, culturally rich look at life inside a Palestinian family.»
– Thomas Nguyen, Little White Lies –

Red.

Regissør

Annemarie Jacir (f. 1974) er født i Betlehem, oppvokst i Saudi-Arabia og utdannet i New York. Hun er blant Palestinas fremste regissører, og en foregangskvinne for arabisk film. Jacir har laget film siden 1998, men slo igjennom med Salt of This Sea (2008), som ble nominert til debutprisen Caméra d’Or under filmfestivalen i Cannes. Wajib hadde premiere på filmfestivalen i Locarno i 2017.

Denne filmen inngår i

Fiksjon Fokus: Visit Palestine

Originaltittel Wajib

Land Palestina, Colombia, Frankrike, Tyskland, Norge, Qatar, De forente arabiske emirater

År 2017

Regissør Annemarie Jacir

Manusforfatter Annemarie Jacir, Ossama Bawardi

Fotograf Antoine Héberlé

Produsent Ossama Bawardi

Med Mohammad Bakri, Saleh Bakri, Maria Zreik, Lama Tatour

Spilletid 1t 36m

Språk Arabisk

Undertekst Engelsk

Sjanger Drama

Format DCP

Aldersgrense 9

Lenker IMDb

Hva med disse filmene?