Om Arabiske filmdager

Arabiske filmdager 2024 arrangeres i en vanskelig tid.

Festivalen skal alltid gi deg de beste filmene fra og om den arabiske verden. Det skal vi i år også, fordi det er viktigere enn noen gang.

Krigen og de grusomme handlingene mot sivilbefolkningen i Palestina påvirker oss alle. Vi har derfor et særlig fokus på palestinsk film i årets program. Det blir nye sterke dokumentarer og gripende fiksjonsfilmer. Samtidig har vi valgt å rette blikket bakover, og har hentet frem et knippe eldre filmer som er med på å belyse historien til det palestinske folk. Vi håper at dette kan være med på å skape et rom for forståelse og samhold.

På årets program finner du også filmer fra Syria, Marokko, Sudan, Jemen, Irak, Egypt, Libanon, Libya, Jordan, Algerie, Kurdistan og Tunisia. Disse er hentet fra de store internasjonale festivalene. Arabiske filmdager viser det mangfoldet av arabisk film du ellers ikke vil få sett på det store lerretet. I tillegg til film møter du spennende regissører og dyktige fagpersoner i introduksjoner, samtaler, og Q&As. Sammen gir dette et aktuelt og unikt innblikk i regionen.

Kom for å gråte, le, lære, kjenne fellesskap og styrke.

Velkommen til Arabiske filmdager på Vika kino, 10. -14. april 2024.

Festivalen drives av Stiftelsen Festivalkontoret, som også arrangerer filmfestivalene Film fra Sør og Oslo Pix.

Arabiske filmdager skal:

Nøkkeltall Arabiske filmdager 2023: