fre. 12.04
21:00 - 22:15
Vika 4

Et palestinsk par reiser tilbake til Haifa etter krigen i 1967 for å finne barnet de ble nødt til å forlate under krigen i 1948. De finner han som voksen og adoptert av et israelsk par, og nå soldat.

Kassem Hawals adaptasjon av Ghassan Kanafanis novelle Return to Haifa er en sjelden filmperle. Filmen er en allegorisk fortelling om Safia og Saeed som fordrives fra Haifa i april 1948 og tvinges til å etterlate sønnen Khaldoun. Tjue år senere reiser de tilbake for å finne sønnen som har blitt adoptert av jødiske innvandrere som ankom året de måtte flykte.

Dette er en film går rett til kjernen av de umulige spørsmålene: Hvem er den virkelige moren? Og hvem er den virkelig faren? Hva er hjemland, og hvem sitt land er det? Hawals film er et viktig bidrag inn i palestinsk filmhistorie, og like aktuell i dag som da den kom ut for over 40 år siden.

Red.

Regissør

Kassem Hawal (f. 1940) er en en prisvinnende irakisk regissør, kjent for filmer om den politiske situasjonen og krigene i landene i Midtøsten. Han studerte regi og skuespill for teater ved the Institute of Fine Arts i Bagdad. I løpet av karrieren har han laget 28 dokumentarer og fem spillefilmer, og er bosatt i Nederland.

Denne filmen inngår i

Fiksjon Fokus: Visit Palestine

Originaltittel عائد الى حيفا (Aa'id ila Haifa)

Land Palestina, Libanon

År 1982

Regissør Kassem Hawal

Manusforfatter Ghassan Kanafani

Fotograf George Lutfi Al Khaouri

Produsent Mohamed Salim

Med Hanan Al Haj Ali, Ali Fawzi, Munther Hilmi, Hussain Lubani, Paul Mattar, Salim Mousa, Christine Schorn, Jamal Suleiman

Produksjonsselskap Al Ard Film Production

Distribusjon Palestine Film Institute

Spilletid 1t 15m

Språk Arabisk, Engelsk, Tysk

Undertekst Engelsk

Sjanger Drama

Format DCP

Aldersgrense 12

Lenker IMDb

Hva med disse filmene?