fre. 12.04
19:00 - 20:15
Vika 4
lør. 13.04
15:45 - 17:00
Vika 3
søn. 14.04
18:45 - 20:00
Vika 3

Aida hadde et siste ønske i livet: Å reise tilbake til Jaffa, byen hun ble fordrevet fra. Etter døden ønsker datteren å innfri ønsket. Med lun humor forteller AIDA RETURNS vakkert om å leve i eksil.

Carols mor, Aida, kjempet i mange år mot Alzheimer. Det som ga henne ro var å stadig vekk snakke om å reise tilbake til Jaffa, byen hun vokste opp i og ble fordrevet fra. Flere år etter at Aida har gått bort bestemmer datteren seg å realisere morens ønske, men fordi hun er libanesisk statsborger kan hun ikke reise til Israel, så legger en plan for å få morens aske returnert til Jaffa.

Aida Returns utforsker med både humor og melankoli regissørens familiehistorie, og er et forsøk på å finne tilbake til en fortid som for lengst er glemt. På samme tid forteller den historien til de mange palestinerne som lever i eksil, og forbys å kunne returnere til barndomshjemmene sine, selv etter døden.

Red.

Regissør

Carol Mansour (f. 1961) er en libanesisk-palestinsk dokumentarfilmskaper og klipper. Blant hennes mest kjente filmer er kortfilmen I Come from a Beautiful Place (2010) og dokumentaren Stitching Palestine (2017). Hennes nyeste film er Aida Returns (2023)

Denne filmen inngår i

Dokumentar Fokus: Visit Palestine

Originaltittel عائدة (Aa'idah)

Land Palestina, Libanon

År 2023

Regissør Carol Mansour

Spilletid 1t 15m

Språk Arabisk

Undertekst Engelsk

Sjanger Dokumentar

Format DCP

Aldersgrense 9

Denne filmen konkurrerer om publikumsprisen.

Hva med disse filmene?