Informasjon

Program

Programmet for Arabiske filmdager 2021 offentliggjøres 24. februar. Vi markerer dette med et digitalt programslipp og gratis filmvisning.

Følg festival-eventet på facebook for å holde deg oppdatert på siste nytt om festivalen.

Digital Festival

Besøk Arabiske filmdager fra din egen stue!

I år vil Arabiske filmdager hovedsakelig arrangeres som en digital festival. Festivalperioden er utvidet til en hel uke – fra 11. til 17. mars. Festivalprogrammet byr på 20 filmer fra og om den arabiske verden.

5. mars vil hele filmprogrammet være tilgjengelig for leie på visningsplattformen. Det er mulig å leie en del av filmene allerede nå, men det blir mulig å se de først når festivalen starter 11. mars.

Vi vil i tillegg til dette tilby en rekke spennende digitale begivenheter for dem som er interessert i å lære mer om tematikken rundt og om filmene vi viser. Det vil bli innlegg fra spennende deltagere, samtaler og personlige hilsener fra filmskaperne bak årets filmer.

Alle filmene på programmet vil gjøres tilgjengelig på vår digitale visningsplattform. Digitale arrangement og samtaler vil du i tillegg finne her på nettsidene og på festivalens facebook-side.

Kinovisninger

Den 11. utgaven av Arabiske filmdager blir digital, men vi håper vi også kan møtes i kinosalen! Selv om vi nå tilrettelegger for at hele festivalen blir tilgjengelig på nett, håper vi at vi også vil kunne vise et utvalg av årets festivalfilmer på Vika kino i løpet av åpningshelgen 11. - 14. mars dersom kinoene i Oslo åpner opp. Mer informasjon om eventuelle kinovisninger kommer senere.

FESTIVALKINO:

Nordisk Film Kino Vika
Ruseløkkveien 14
Åpent: Hverdager 16.30 - 22.00 / Helg 14.30 - 22.00.

Adkomst: Tog, t-bane, buss og trikk til Nationaltheatret.

Billetter

Alle billetter til eventuelle kinovisninger legges ut så fort vi får bekreftet om kinoene åpner.

Smittevern

Stiftelsen Festivalkontoret setter smittevern høyt på våre festivaler Film fra Sør, Oslo Pix og Arabiske Filmdager, samt øvrige arrangementer. Vi følger nasjonale og regionale smittevernråd, og samarbeider tett med de ansvarlige arrangørene som viser våre filmer. Det er trygt å gå på filmfestival!

Hold deg hjemme hvis du har nyoppståtte luftveissymptomer, feber, hoste, tungpustethet, hodepine, slapphet, nedsatt lukt- eller smakssans, muskelverk, sår hals eller generell sykdomsfølelse. Hold deg hjemme hvis du i løpet av de siste 10 dagene har vært i utlandet (i “røde” områder) eller har hatt nærkontakt med noen som har fått bekreftet covid-19 eller et husstandsmedlem (eller tilsvarende) som sannsynligvis har covid-19.

Avstand mellom setene:

Alle våre visningssteder følger myndighetenes påbud om avstand, og du vil derfor plasseres med god avstand til andre i sal. Dersom dere ønsker å sitte sammen og er i samme husstand, må dere bestille billetter samlet. Vi ber om at du setter deg på ditt anviste sete.

Renhold:

Det legges inn ekstra tid mellom hver visning for å kunne desinfisere salene.

Trengsel:

Det legges inn ekstra tid mellom hver visning for å unngå trengsel i foajeer, kiosker m.m. Husk at du selv må passe på å holde avstand til andre, minst én meter.

Smittesporing:

Alle deltagere på visning eller arrangement må registrere seg med kontaktopplysninger hos arrangør, denne skal slettes etter 10 dager. Det er ikke Festivalkontoret som innhenter og oppbevarer kontaktopplysninger hos deltakende publikum, det er kinoer og visningssteder.

Billettsalg:

Vi ber om at dere kjøper billetter på nett, for å unngå trengsel på kinoene og merarbeid for kinopersonalet. Sammen bidrar vi til en trygg festival!

Følg de generelle rådene:

- Hvis du føler deg dårlig eller har luftveissymptomer, hold deg hjemme.
- Vask hendene ofte og bruk håndsprit der hvor dette er tilgjengelig.
- Hold minst 1 meters avstand til andre under hele kinobesøket
- Bruk albuekroken eller papirlommetørkle når du må hoste eller nyse.

Les Covid-19-forskriften her.

Informasjon om retningslinjer for å begrense smitte hos samarbeidende kinoer og andre visningssteder:

Cinemateket

Vega Scene

Nordisk Film Kino

Tilgjengelighet

Alle festivalens kinosaler er tilgjengelige med rullestol. Ta direkte kontakt med Nordisk Film Kino ved spørsmål.

Aldersgrenser

Alle filmer som vises digitalt under Arabiske filmdager har aldersgrenser. Disse er oppgitt i på våre programsider, samt på den digitale plattformen. For mer informasjon om aldersgrenser generelt, se Medietilsynet.

Undertekster

Informasjon om hvilket språk filmene er tekstet på er oppgitt på den enkelte filmsiden på våre programsider, samt på den digitale plattformen.