ÅRETS FESTIVALPROGRAM ER KLART

Et stort mangfold av film preger årets festivalutgave

Det er med stor glede å kunne presentere hele programmet til Arabiske filmdager for vårt publikum. Vi er stolte av å vise frem et stort mangfold av film fra og om den arabiske verden på Vika kino, Nasjonalmuseet, Deichman Bjørvika og Juret i Oslo.

Av de 24 filmene på programmet er det kun tre av titlene som blir å se på kino i Norge senere i år, det er med andre ord en unik mulighet til å få med seg et mylder av filmer som ikke ellers blir tilgjengelig på det store lerretet.

Gjør deg klar for alt fra gripende vakre og dypt rørende til herlige lattervekkende fortellinger som treffer rett i hjertet. Det er også duket for spennende arrangementer og interessante samtaler med internasjonale gjester gjennom alle festivaldagene.

“Det jeg er mest stolt av er spennet i årets program” sier festivalsjef Per Eirik Gilsvik. “På årets program er det noe for enhver. Du kan se alt fra feministisk periodedrama fra Algerie til adrenalinfylt action om radikalisering i Syria. Vi har palestinsk forviklingskomedie og et intenst politisk thrillerdrama fra Egypt. Du finner også dokumentaren SIRENS om Midtøstens eneste kvinnelige metalband fra Libanon og kortfilm om utelivsløver som twerker for Jemen”.


Du finner også de prisvinnende filmene THE BLUE CAFTAN, BOY FROM HEAVEN, MEDITERRANEAN FEVER og HARKA,  som alle har vunnet pris på den prestisjetunge filmfestivalen i Cannes. For første gang viser vi barnefilm med arabisk tale med den nydelige tegnede barnefilmen DOUNIA AND THE PRINCESS OF ALEPPO. Vi har også en dedikert  seksjon med fokus på Kurdistan med spillefilmene NEIGHBOURS og dokumentarene HOLY BREAD og UP TO G-CUP

Lyst til å lese det gjennom hele programmet? Det finner du her. 

Informasjon om billetter, klippekort og festivalpass finner du her.

Årets festivalprogram er satt sammen av festivalsjef Per Eirik Gilsvik sammen med co-programsjef Lynda Belkhiria.