ons. 07.02
18:00 - 20:06
Deichman Bjørvika

En drivende god thriller om det kompliserte og korrupte forholdet mellom religion og politikk i Egypt.

Adam vokser opp i et strengt religiøst hjem i en småby i Egypt. Én dag får han beskjed om at han har fått et statsstøttet stipend for å studere ved det prestisjetunge universitetet – og ledende institusjonen innen sunni-islamismen – Al-Azhar i Kairo. Adam ser fram til å flytte til storbyen og fordype seg i religionen, men kort tid etter semesteret er i gang dør imamen som leder universitetet, og Adam trekkes ufrivillig inn i en farlig politisk og religiøs maktkamp.

På lignende vis som i regissørens forrige film, The Nile Hilton Incident (2017), har Tarik Saleh satt sammen en drivende god utforskning av det kompliserte og korrupte forholdet mellom religion og politikk i Egypt. Boy from Heaven er delvis fortalt som spionthriller og dels oppvekstskildring, og som i The Nile Hilton Incident trekker han inspirasjon fra konvensjonelle filmsjangre for å fortelle en kompleks og slagkraftig fortelling. Filmen hadde sin verdenspremiere i hovedkonkurransen på filmfestivalen i Cannes hvor den vant prisen for beste manus.

«It is an engrossing tale, full of betrayal and chicanery, and it casts the Egyptian political-military complex and the religious hierarchy as riddled with corruption.» – Michael O'Sullivan, The Washington Post

Visningen av BOY FROM HEAVEN torsdag 16. kl. 20.30 i Vika 3 har ikke regissørsamtale etter visningen.

Regissør

Tarik Saleh (f.1972) er født og oppvokst i Stockholm. Han har jobbet innenfor en rekke filmformater og er medeier i produksjonsselskapet Atmo. Saleh har laget dokumentarfilmen Gitmo sammen med Erik Gandini, regissert musikkvideoer med artister som Lykke Li, stått bak animasjonsfilmen Metropia, og spillefilmer som Tommy fra 2014 og The Nile Hilton Incident i 2017.

Denne filmen inngår i

Fiksjon

Originaltittel صبي من الجنة

Land Egypt, Sverige, Frankrike, Finland, Danmark

År 2022

Regissør Tarik Saleh

Manusforfatter Tarik Saleh

Fotograf Pierre Aïm

Produsent Fredrik Zander, Kristina Åberg

Med Tawfeek Barhom, Fares Fares

Produksjonsselskap Arte France Cinéma, Atmo Production

Distribusjon Arthaus

Spilletid 2t 6m

Språk Arabisk

Undertekst Engelsk

Sjanger Spenning, Drama

Format DCP

Aldersgrense 12

Lenker IMDb

Denne filmen konkurrerer om publikumsprisen.

Hva med disse filmene?