fre. 17.03
18:15 - 19:42
Vika 3
lør. 18.03
15:30 - 16:57
Vika 2
søn. 19.03
21:00 - 22:27
Vika 1

Ali arver gjelden etter sin avdøde far og må ta på seg tvilsomme arbeidsoppdrag for å forsørge sine to yngre søstre. En slående debutfilm og fortelling om det brennende sinne – og de tapte drømmene – som drev den arabiske våren.

Ali drømmer om et bedre liv, mens han lever av å selge smuglergass på gatene i Tunisia. Når hans far plutselig dør blir Ali tvunget til å ta ansvar for sine to yngre søstre, Alyssa og Sarra. For at søstrene ikke skal miste barndomshjemmet blir Ali nødt til å prøve å betale tilbake gjelden til sin avdøde far. Han blir nødt til å ta avgjørelser som det ikke er noen vei tilbake fra. Det som følger er en kamp for verdighet, fra stemmen til en generasjon som prøver å bli hørt. Harka er regissør Lofty Nathan sin fiktive debut som hadde premiere på fjorårets filmfestival i Cannes.

«A blistering feature debut that highlights the daily indignities apt to drive a human to an act of desperation.» – Alissa Simon, VarietyI forbindelse med visningen av Harka fredag 17. mars 18:15 vil det være en mottakelse med enkel servering kl. 17:30. Dette gjøres i samarbeid med Tunisias ambassade.

Tunisias ambassade

Regissør

Lofty Nathan er en amerikansk filmskaper som i 2009 ble ferdig utdannet ved Maryland Institute College of Arts med fordypning i maleri. Det var her han også begynte å jobbe med film. Nathan sin første film var dokumentaren 12 O’Clock Boys (2012), som mottok HBO Emerging Artist Award og ble valgt ut på over 50 internasjonale filmfestivaler. Harka er Nathan sin fiktive debut som hadde premiere under fjorårets Cannes Film festival.

Denne filmen inngår i

Fiksjon

Originaltittel حرقة

Land Tunisia, Frankrike, Tyskland

År 2022

Regissør Lotfy Nathan

Manusforfatter Lotfy Nathan

Fotograf Maximilian Pittner

Med Adam Bessa, Najib Allagui, Salima Maatoug, Ikbal Harbi, Khaled Brahem

Spilletid 1t 27m

Språk Arabisk

Undertekst Engelsk

Sjanger Drama

Format DCP

Aldersgrense 15

Lenker IMDb

Denne filmen konkurrerer om publikumsprisen.

Hva med disse filmene?