fre. 17.03
20:15 - 22:44
Vika 1
lør. 18.03
15:30 - 17:54
Vika 3
søn. 19.03
17:45 - 20:09
Vika 3

Tragedie og humor går hånd i hånd i denne perlen om krig og konflikt sett gjennom barneøyne. Neighbours er et varmt og vakkert drama som, tross alvoret, renner over av kjærlighet.

Obs: på visningen 17.3 blir det en 25 minutters samtale med regissør Mano Khalil før filmen.
På visningene 18.3 og 19.3 vil det være en 20 minutters Q&A etter visningene

Tidlig på 80-tallet bor den seks år gamle kurdiske Sero med familien sin i en landsby på den syrisk-tyrkiske grensen. Han plager soldater med onkelen Amar, er stadig på besøk hos den jødiske nabofamilien og drømmer om å en gang ha en TV å se tegnefilmer på. Livet er fredelig på tross av den politiske situasjonen, men det skal til å endres. Landsbyens nye lærer er sendt for å innordne barna under det syriske diktatorskapet og lære dem å hate jøder. Da tragedie rammer Seros familie endrer tilværelsen seg drastisk. En kjedereaksjon av endringer settes i gang, og før skoleåret er omme er Seros liv endret for alltid.

Regissør og manusforfatter Mano Khalil balanserer humor og tragedie, det absurde og det alvorlige, på imponerende vis. Neighbours skyr ikke alvoret ved krig, men mister aldri varmen, ikke minst takket være unge Serhed Khalils fantastiske skuespill i rollen som Sero. Filmen er inspirert av regissørens egen oppvekst.

“NEIGHBOURS is both a touching, warm human tale laced with humor and childhood appeal, and a pointed satiric look at the roots of hate, not just in Syria”
-We are Movie Geeks

Jenny Lund

Regissør

Mano Khalil (f. 1964) er en kurdisk-sveitsisk regissør, manusforfatter og produsent. Etter å ha studert i Damaskus flyttet han til Tsjekkoslovakia for å studere regi. I dag bor han i Bern, hvor han i 2012 grunnla produksjonsfirmaet Frame Films. Han har tidligere regissert spillefilmen Die Schwalbe (2019) og flere dokumentarer for både TV og kino.

Denne filmen inngår i

Fiksjon Fokus: Kurdistan

Originaltittel Nachbarn

Land Sveits

År 2021

Regissør Mano Khalil

Manusforfatter Mano Khalil

Fotograf Stéphane Kuthy

Produsent Mano Khalil

Med Serhed Khalil, Jalal Altawil, Jay Abdo, Heval Naif

Produksjonsselskap Frame Film

Spilletid 2t 4m

Språk Kurdisk, Arabisk, Hebraisk

Undertekst Engelsk

Sjanger Drama

Format DCP

Aldersgrense 12

Lenker IMDb

Denne filmen konkurrerer om publikumsprisen.

Hva med disse filmene?