lør. 13.04
14:00 - 15:12
Vika 3

Seks år gamle Dounia må forlate hjembyen i Syria og legge ut på en farlig, men spennende reise, hjulpet på veien av prinsessen av Aleppo.

Dounia bor sammen med familien i et krigsherjet Syria, og etter morens død vokser hun opp sammen med faren og besteforeldrene. Selv om det er vanskelige forhold i landet, har de det som de trenger for å leve. Det endrer seg når faren settes i fengsel, og hjemmet deres bombes. Sammen med naboene flykter den lille familien fra Syria.

De legger ut på en farlig, men spennende reise der de får hjelp av prinsessen av Aleppo og noen magiske frø på veien. Filmen er håndtegnet på en vakker og naiv måte, og tar for seg alvorlige temaer som krig og flukt. Den er lett å forstå og tilgjengelig for barn, og behandler temaene godt gjennom bruken av overnaturlige krefter og myter.

«The film’s gentle charm is in part to do with its pleasing, economically graphic animation style.»
– Screen Daily –

Red.

Barneaktiviteter og filmvisning

Ta med barna på aktiviteter på Arabiske filmdager før visningen av animasjonsfilmen DOUNIA OG PRINSESSEN AV ALEPPO.

Fra klokken 13.00 vil vi holde på med diverse aktiviteter i Vika-kjelleren på Vika kino, hvor man blant annet kan lage sine helt egne lykter! Filmen starter kl 14:00.

Arabisk tale, norsk tekst

Visningene av Dounia og prinsessen av Aleppo er på arabisk med norske undertekster.

Regissør

Marya Zarif er født og oppvokst i Syria, og har studert kommunikasjon og teater på INSIS (Institut national de l’image et du son du Québec) i Canada. I 2013 var hun medskaper på The House of Syria, som er en hyllest til syrisk kultur, og i 2015 var hun med på å starte «I want to play», en organisasjon som jobber med syriske flyktningbarn. I 2020 skapte hun webserien Dounia som senere førte til spillefilmen Dounia and the Princess of Aleppo (2022). André Kadi er en fransk tegneserieforfatter og musiker bosatt i Canada. Han har blant annet regissert MaXi (2017) og L’Agent Jean! (2018). Kadi har vært medregissør av serien Dounia og spillefilmen Dounia and the Princess of Aleppo.

Denne filmen inngår i

Fiksjon

Originaltittel دنيا وأميرة حلب

Land Syria, Canada, Frankrike

År 2022

Regissør Andrë Kadi, Marya Zarif

Manusforfatter Marya Zarif

Produsent Judith Beauregard

Med Rahaf Ataya, Elza Mardirossian, Manuel Tardos

Distribusjon Be For Films

Spilletid 1t 12m

Språk Arabisk

Undertekst Norsk

Sjanger Animasjon, Familie

Format DCP

Aldersgrense 6 år

Lenker IMDb

Denne filmen konkurrerer om publikumsprisen.