lør. 18.03
13:00 - 14:12
Vika 3
søn. 19.03
13:00 - 14:12
Deichman Bjørvika

Hjulpet av prinsessen av Aleppo, og med noen magiske frø i lommen, må seks år gamle Dounia og familien forlate hjembyen og legge ut på en farlig, men spennende reise for å finne trygghet.

NB! Arabisk tale på visningen på Deichman, og fransk tale på visningen på Vika kino. Filmen er med engelske undertekster. Aldergrense er 6 år.

Dounia bor sammen familien i et krigsherjet Syria, og etter morens død vokser hun opp sammen med faren og besteforeldrene. Selv om det er vanskelig forhold i landet, har de det som de trenger for å leve. Det endrer seg når faren settes i fengsel, og hjemmet deres bombes. Sammen med naboene flykter den lille familien fra Syria.

De legger ut på en farlig, men spennende reise der de får hjelp av prinsessen av Aleppo og noen magiske frø på veien. Filmen er håndtegnet på en vakker og naiv måte, og tar for seg alvorlige temaer som krig og flukt. Den er lett å forstå og tilgjengelig for barn, og behandler temaene godt gjennom bruken av overnaturlige krefter og myter.

«The film’s gentle charm is in part to do with its pleasing, economically graphic animation style.» -Screen Daily.

Regissør

Marya Zarif er født og oppvokst i Syria, og har studert kommunikasjon og teater på INSIS (Institut national de l’image et du son du Québec) i Canada. I 2013 var hun medskaper på The House of Syria, som er en hyllest til syrisk kultur, og i 2015 var hun med på å starte «I want to play», en organisasjon som jobber med syriske flyktningbarn. I 2020 skapte hun webserien Dounia som senere førte til spillefilmen Dounia and the Princess of Aleppo (2022). André Kadi er en fransk tegneserieforfatter og musiker bosatt i Canada. Han har blant annet regissert MaXi (2017) og L’Agent Jean! (2018). Kadi har vært medregissør på serien Dounia og spillefilmdebuten Dounia and the Princess of Aleppo.

Denne filmen inngår i

Fiksjon

Originaltittel دنيا وأميرة حلب

Land Syria, Canada, Frankrike

År 2022

Regissør Andrë Kadi, Marya Zarif

Manusforfatter Marya Zarif

Produsent Judith Beauregard

Med Rahaf Ataya, Elza Mardirossian, Manuel Tardos

Spilletid 1t 12m

Språk Arabisk, Fransk

Undertekst Engelsk

Sjanger Animasjon, Familie

Format DCP/H.264

Aldersgrense 6 år

Lenker IMDb

Denne filmen konkurrerer om publikumsprisen.

Hva med disse filmene?