ons. 15.03
20:45 - 22:03
Vika 3
lør. 18.03
20:30 - 21:48
Vika 2

Midtøstens eneste kvinnelige metalband skriker, slår og river i strengene for revolusjon i Libanon og for kjærligheten til hverandre.

I Sirens følger vi tett på livene og musikken til Slave of Sirens, et band bestående av fem unge musikere fra Libanon. Deres vei mot suksess blir satt på vent i bakteppet av den libanesiske revolusjon. I et nært portrett følger vi de fem kvinnene gjennom vennskap, seksualitet og utfordringer, og gjennom musikken blir de et tilfluktssted for Beiruts unge befolkning.

Sirens er en sjarmerende og rørende dokumentar som gir publikum en kraftig påminner om at punken ikke er dø, du må bare vite hvor du skal lete.

«Lyrical coming-of-age tales are a dime a dozen at Sundance, where Sirens premiered at the beginning of the year, but few such films are as impressive as this one.» – Lena Wilson, TheWrap

Regissør

Rita Baghdadi er marokkansk-amerikansk dokumentarfilmskaper og produsent. Hennes verk er ofte svært karakterdrevne, og har vunnet flere priser. Ved siden av å være regissør bruker hun mye tid på å oppfordre unge minoritetskvinner til å fortelle sine historier gjennom dokumentarer.

Denne filmen inngår i

Dokumentar

Originaltittel Sirens

Land Libanon, USA

År 2022

Regissør Rita Baghdadi

Fotograf Rita Baghdadi

Produsent Rita Baghdadi, Camilla Hall

Produksjonsselskap Animal Pictures, Endless Eye Productions, Lady & Bird Films

Distribusjon Nonstop Entertainment

Spilletid 1t 18m

Språk Arabisk, Engelsk

Undertekst Norsk

Sjanger Dokumentar

Format DCP

Aldersgrense 12

Lenker IMDb

Denne filmen konkurrerer om publikumsprisen.

Hva med disse filmene?