fre. 17.03
17:30 - 19:18
Vika 1
lør. 18.03
18:00 - 19:48
Vika 2
søn. 19.03
17:45 - 19:33
Vika 4

Et uventet vennskap mellom en deprimert forfatterspire og hans nye irriterende nabo, er utgangspunktet for denne filmen om depresjon og (usunn) maskulinitet – i en blanding av komedie, thriller og drama.

Førti-år gamle Waleed bor i Haifa med sin kone og to barn. Han drømmer om å bli forfatter, men bruker det meste av dagene med å kjempe mot skrivesperre og depresjon. Irritasjon glir over i et uventet vennskap når den brautende småkjeltringen Jalal flytter inn i naboleiligheten. Men Waleed har et bakenforliggende motiv som fører dem begge ut på mørke stier. Filmen hadde sin premiere i Un Certain Regard på filmfestivalen i Cannes, der tok den med seg pris for beste manus.

«Mediterranean Fever is an excellent film, excelling in acting, script, direction, while combining comedy with drama and social commentary in the best fashion.» – Asian Movie Pulse

I forbindelse med visningen av Mediterranean Fever søndag 19. mars 17:45 vil det være en mottakelse med enkel servering kl. 19:45. Dette gjøres i samarbeid med Palestinian Mission i Oslo.

Regissør

Maha Haj (b. 1970) har utdanning fra Hebrew University of Jerusalem i engelsk og arabisk litteratur. Hennes filmkarriere startet som scenograf og set-designer for filmskapere som Elia Suleiman og Ziad Douairi. I 2016 ble hun valgt ut til filmfestivalen i Cannes med sin kritikerroste fiksjonsdebut Personal Affairs. Mediterranean Fever er hennes andre film og fikk også permiere i Cannes der den fikk pris for beste manus.

Denne filmen inngår i

Fiksjon

Originaltittel حمى البحر المتوسط

Land Palestina, Tyskland, Frankrike, Kypros, Qatar

År 2022

Regissør Maha Haj

Manusforfatter Maha Haj

Fotograf Antoine Héberlé

Produsent Baher Aghbariya, Thanassis Karathanos, Martin Hampel, Juliette Lepoutre, Pierre Menahem, Marios Piperides, Janine Teerling

Med Amer Hlehel, Ashraf Farah, Anat Hadid, Samir Elias, Cynthia Saleem, Shaden Kanboura

Produksjonsselskap Majdal Films, Pallas Film, Amp Filmworks, Metafora Production & Still Moving

Spilletid 1t 48m

Språk Arabisk

Undertekst Engelsk

Sjanger Drama, Komedie

Format DCP

Aldersgrense 12

Lenker IMDb

Denne filmen konkurrerer om publikumsprisen.

Hva med disse filmene?