AVLYST: Nabil Ayouch forhindret fra å besøke Arabiske filmdager

Det er med tungt hjerte at vi må melde at regissøren av årets åpningsfilm Casablanca Beats er blitt forhindret fra å delta på Arabiske filmdager.

Oppdatert: Den marokkanske stjerneregissøren Nabil Ayouch, som står bak årets åpningsfilm Casablanca Beats, skulle vært en av gjestene under Arabiske filmdager. 

Ayouch skulle vært til stede under festivalåpningen og introdusere filmen i forkant av visningen, men har dessverre sett seg nødt til å melde avbud grunnet sykdom.


Festivalåpningen finner sted 16. mars kl. 17.30 på Vika kino. Årets åpningstalere vil være ordfører Marianne Borgen og kulturbyråd Omar Samy Gamal. 

Etter visningen vil det være servering av drinker og mat i regi av den marokkanske ambassaden i Vikakjelleren. 

Casablanca Beats er blant filmene som deltar i festivalens konkurranseprogram.

Ayouch er en av den arabiske verdens største filmskapere, og Casablanca Beats deltok i hovedkonkurranse under fjorårets filmfestival i Cannes som kun den andre marokkanske filmen i historien som har oppnådd dette, og den første siden 1962. Filmen var dessuten Marokkos Oscar-bidrag.

Siden den prisvinnende debutfilmen Mektoub (1997) har Ayouch regissert en lang rekke filmer som har blitt møtt med stor anerkjennelse og til sammen mottatt flere titalls priser ved internasjonale filmfestivaler. Arabiske filmdager har tidligere vist flere av hans filmer, inkludert Razzia (2017), Much Loved (2015) og Horses of God (2012).

Ayouch er dessuten en av grunnleggerne av Ali Zaoua-stiftelsen, som har bidratt til å etablere kultursentre for ungdom i flere marokkanske byer. Det første av disse sentrene ble opprettet i Sidi Moumen-bydelen i Casablanca, og det var nettopp ungdommene ved dette senteret som sådde inspirasjonen til Casablanca Beats og er fokus for filmens handling.

Casablanca Beats distribueres av Ymer Media og får ordinær kinopremiere 9. september.