Arabiske filmdagers konkurranseprogram

Festivalen omfatter for første gang et konkurranseprogram. Les mer om konkurransefilmene, juryen og prisen her.

Årets utgave av Arabiske filmdager er den første i festivalens historie som inkluderer et konkurranseprogram. Siden 2011 har festivalen løftet frem og demonstrert hvor mye god film som lages i og om den arabiske verden, og konkurranseprogrammet gir oss en ytterligere mulighet til å synliggjøre og belønne filmene og filmskaperne på festivalen. 

Konkurranseprogrammet består av 6 filmer, både fiksjons- og dokumentarfilmer, og som alle konkurrerer om Arabiske filmdager-prisen. Prisen består av 10.000 kr donert av Stiftelsen Festivalkontoret. 

Prisen deles ut i forkant av visningen av avslutningsfilmen Memory Box – En historie om kjærlighet lørdag 19. mars kl. 19.00.  

Dette er konkurransejuryen:

Chakiri 1

Mohamed Chakiri (b. 1990). En Oslo-bysjel. Hans karriere startet med skateboarding og utviklet seg over til stillfotografi. Gjennom gatebilder oppdaget han kraften et sterkt fotografi kan ha som et historiefortellende medium. Chakiri var med på å etablere plateselskapet Mutual Intentions, hvor han sammen med andre aktører står for den visuelle avdelingen. Han er utdannet filmregissør fra Den Norske Filmskolen og er godt i gang med å utvikle historier, med stor appetitt for musikk. Du kan ofte finne ham bak platespillerne rundt i Oslo.

Processed 83fd9b96 3853 4cc0 8498 4641e38d2107 Ap Z Lb Xq7

Iman Meskini (f. 1997) er aller mest kjent for sin rolle som Sana i suksesserien SKAM på NRK, hvor hun hadde hovedrollen i fjerde og siste sesong. I 2018 mottok hun Brobyggerprisen for sitt bidrag til å minske avstanden mellom mennesker med ulike religioner. Hun har turnert Norge som foredragsholder, og i 2019 lanserte hun podkasten Perspektiv sammen med Flyktninghjelpen.

Siri Nerbo

Siri Nerbø (f. 1986) er dokumentarfilmskaper og tegnspråktolk, med base i Oslo. Hun har utdannelse fra filmkunst ved OsloMet, med spesialisering i kreativ dokumentarfilmregi. Filmene hennes har vært vist internasjonalt. Hva betyr det? (2018) og With Abu Jamal (2019) mottok hederlig omtale ved henholdsvis Bergen Internasjonale Filmfestival og Kortfilmfestivalen. Sistnevnte film ble vist ved Arabiske Filmdager i 2020.

Dette er konkurransefilmene: