tor. 17.03
17:30 - 19:16
Vika 1
fre. 18.03
17:45 - 19:31
Vika 2
søn. 20.03
20:45 - 22:31
Vika 3

Badri-familien, som inkluderer foreldre, to barn og bestemor, rømmer fra støyen og forurensingen i Beirut for å søke tilflukt i et sommerhus, med beliggenhet i idyllisk fjellandskap ved kysten. De naturskjønne omgivelsene, roen og freden trues imidlertid når myndighetene går i gang med å etablere en søppelfylling rett utenfor tomten. Familien er skeptiske overfor løftene om at dynga vil være «miljøvennlig», og får snart sine mistanker bekreftet.

Storbyens søppel som selv ute på landet hjemsøker familien, brukes her til å kaste lys over Libanons mangeårige og pågående avfallskrise. Filmskaperne har passende nok gått inn for å følge såkalt grønn protokoll og sørge for at produksjonen har foregått så miljøvennlig som overhodet mulig. Først og fremst er filmen likevel et familieportrett, med stjerneskuepiller og filmskaper (av bl.a. Oscar-nominerte Kapernaum fra 2018) Nadine Labaki i en av hovedrollene. Libanons fortid, nåtid og fremtid representeres gjennom de tre generasjonene som lever side om side i sommerhuset. Med politisk brodd og innslag av magisk realisme vever regissør Mounia Akl sammen en svært imponerende langfilmdebut.

Atli Bjarnason

Denne filmen inngår i

Fiksjon Konkurranseprogram

Land Libanon, Frankrike, Spania, Sverige, Norge, Qatar, Danmark

År 2021

Regissør Mounia Akl

Manusforfatter Mounia Akl, Clara Roquet

Fotograf Joe Saade

Produsent Myriam Sassine, Georges Schoucair

Med Nadine Labaki, Saleh Bakri, Nadia Charbel, Ceana Restom, Geana Restom

Produksjonsselskap Abbout Productions, Barentsfilm, Cinéma Defacto, Lastor Media, Fox in the Snow Films, Snowglobe, Gaijin

Distribusjon DuO Film

Spilletid 1t 46m

Språk Arabisk

Undertekst Engelsk

Sjanger Drama

Format DCP

Aldersgrense 9

Relaterte arrangementer

Relaterte gjester

Hva med disse filmene?