lør. 13.04
16:15 - 19:45
Vika 1

I samarbeid med Nobels Fredssenter og Stray Dogs viser vi LIVET ER VAKKERT og inviterer i etterkant til samtale på Nobels Fredssenter.

Livet er vakkert, tittelen på denne dokumentaren om livet til en palestinsk filmskaper fra Gaza, kan virke overraskende gitt de dystre levekårene for det palestinske folket og den forferdelige krigen vi ser utfolde seg i Gaza nå. Men for filmskaper Mohamed Jabaly er den både et grunnleggende livssyn og et budskap om kamp – en kamp for menneskelig frihet og håp. Vi inviterer til et film- og samtalearrangement i anledning at filmen nå lanseres på kino.

Program:

  • 16.15 – Filmvisning, LIVET ER VAKKERT: Lørdag 13. april i Sal 1 på Vika Kino.
  • 18.30 – Samtale: Finner sted på Nobels Fredssenter. Samtalen varer i ca. 60 minutter.

Billetter:

Om samtalen:

I første del inviterer vi Mohamed Jabaly til å snakke om betydning av å fortelle sin egen historie, og hvordan kunst og kultur kan formidle de menneskelige erfaringen bak mediebildene, og de personlige konsekvensene ved å leve under okkupasjon.

I del to vil Lindis Hurum, leder for Leger Uten Grenser i Norge, gi oss innsikt i hvordan det er å jobbe i Gaza for hjelpearbeidere mens Jesper Højberg, direktør for International Media Support, vil snakke om de utfordringene lokale journalister står ovenfor når de jobber i Gaza og andre krigssoner, og om viktigheten av adgang til informasjon i humanitære katastrofesituasjoner.

Under arrangementet vil det også bli vist videoklipp fra livet i Gaza før krigen.

Samtalen ledes av forfatter og professor emerita i journalistikk ved OsloMet, Elisabeth Eide.

Om filmen:

I 2014 deltar den palestinske filmskaperen Mohamed Jabaly på Tromsø internasjonale filmfestival. Under oppholdet blir grensene til Gaza stengt, og han blir strandet i Norge. Han aner ikke at det vil gå syv år før han får muligheten til å gjenforenes med familien sin hjemme i Gaza. Livet er vakkert er en fortelling om et liv satt på vent av internasjonal politikk og et rigid byråkrati. Historien blir fortalt fra perspektivet til en ung mann som bruker all sin kreativitet og tid på å opprettholde kontakt med omverdenen og bygge en vei fremover. Jabaly ble hedret med prisen for beste regissør under den prestisjefylte dokumentarfilmfestivalen IDFA i november, der filmen hadde verdenspremiere.

Arrangementet er et samarbeid mellom Nobels Fredssenter, Arabiske filmdager og produksjonsselskapet Stray Dogs.

Relaterte gjester

Relaterte filmer