11. mar. - 17. mar.
Digital Festival
Tilgjengelig fra 11. mar.

Denne filmen vises på vår digitale festival.

Once Upon a Time in Beirut forteller historien til Libanons hovedstad gjennom gamle filmklipp. Filmen tar oss med på en magisk og intensjonelt forvirrende reise hvor målet er å lete etter tiden da Beirut ble kalt “orientens perle” – mon tro den lar seg finne?

Regissør Jocelyn Saab bygger historien sin rundt de to unge jentene Yasmin og Leila, som kun kjenner byen sin som herjet av konflikt og borgerkrig. På leting etter svar oppsøker de Mr. Farouk, eieren av et gammelt cinematek med kjelleren full av filmruller, og spør ham om han kan hjelpe dem å finne den sagnomsuste byen det går så mange gjetord om. Gjennom hundrevis av filmklipp fra det siste århundret blandes nåtid og fortid, og grensen mellom fiksjon og virkelighet viskes ut. På lerretet utfolder det seg et vittig, historisk portrett av Beirut sett gjennom kameraene til de store amerikanske studioene på 70-tallet, de arabiske filmskaperne på 60-tallet, og de franske på 30-tallet. Jentene leter etter klisjéene om Beirut som “Midtøstens Paris” og “orientens Sveits.” Finner de dem? Bli med i det de blar seg gjennom filmarkivet, så får du se!

Gjermund Granlund

Regissør

Jocelyne Saab (1948–2019) var en libanesisk journalist og filmregissør. Hun er anerkjent som en av pionerene innen libanesisk film. Hun grunnla Cultural Resistance International Film Festival of Lebanon, der hun fokuserte på dårlige og vanskeligstilte – fra fordrevne folk til eksilkrigere, byer i krig og en fjerde verden som manglet en stemme.

Denne filmen inngår i

Fiksjon Fokus: Libanon

Originaltittel Kanya Ya Ma Kan, Beyrouth

Land Libanon, Frankrike, Tyskland, Argentina

År 1995

Regissør Jocelyn Saab

Manusforfatter Philippe Paringaux, Roland-Pierre Paringaux, Jocelyn Saab

Fotograf Roby Breidi

Med Emile Accar, Pierre Chamassian, Abou El Abed

Produksjonsselskap ARTE, Aleph Producciones S.A., Balcon Production, Hessischer Rundfunk

Spilletid 1t 44m

Språk Fransk

Undertekst Engelsk

Sjanger Drama, Klassiker

Aldersgrense 9

Lenker IMDb

Relaterte arrangementer

Hva med disse filmene?