En dokumentar om livet på skyggesiden i Tripoli.

Nord i Libanon, i byen Tripoli, blir vi kjent med nygifte Ibrahim og Mahasen. I det fattige nabolaget Bab al-Tabbaneh bor paret sammen med storfamilien i en liten leilighet. Drømmen er å flytte for seg selv, men utsiktene til det er små. Jobbmarkedet er trangt for unge menn uten utdannelse, og med Ibrahims lange rulleblad kan han se langt etter noen som ønsker å ansette ham. Han sliter med angst og døyver panikkanfallene ved å sluke piller og sniffe det han kommer over. Iblant forsvinner han fra familien, som ikke vet om han sitter i fengsel eller ligget ruset i en bortgjemt krok av byen.

Men Ibrahim kan også ta seg sammen og få kontroll på livet. Han har i lange perioder viet seg til bønn i stedet for å drive rundt i gatene. I flere år var han fast inventar i den lokale moskeen, noe imamen minner ham på i håp om at Ibrahim skal vende tilbake til et mer gudfryktig liv. Nå som kona hans er gravid håper alle at han igjen skal klare å komme seg på rett kjøl. Men er det de indre demonene til Ibrahim, eller drømmen om et liv som far til den lille jenta som snart blir født, som får overtaket?

Gjermund Granlund

Regissør

Remi Itani er en libanesisk manusforfatter og regissør bosatt i Libanon. A Long Breath er hennes første dokumentarfilm. Kortfilmen Nazha (2016) ble vist på BBC Arabic TVs Alternative Cinema-program og ble tildelt juryprisen på Teuton internasjonale filmfestival i 2016.

Denne filmen inngår i

Dokumentar Fokus: Libanon

Land Libanon

År 2019

Regissør Remi Itani

Manusforfatter Remi Itani

Fotograf Bassem Fayad

Produsent Dima Al-Joundi

Produksjonsselskap Crystal Films

Spilletid 1t 7m

Språk Arabisk

Undertekst Engelsk

Sjanger Dokumentar

Aldersgrense 9

Lenker IMDb

Hva med disse filmene?