11. mar. - 17. mar.
Digital Festival
Tilgjengelig fra 11. mar.

Denne filmen vises på vår digitale festival.

Se for deg prydhager med påfugler, et liv i sus og dus; luksuriøse skiferier, maskeradeball og cocktailselskap. Det er kanskje ikke det krigsherjede Beirut du tenker på først, men for noen få libanesere er dette virkeligheten.

Regissør Èric Motjer gir oss her et sjeldent innblikk i livene til den kristne eliten i Beirut. De fire personene vi blir kjent med i denne dokumentaren tilhører alle det rikeste sjiktet av kristne i Libanon. De lever liv som i liten grad vitner om konfliktområdene som omringer dem, og som få i vesten forbinder med Beirut. På mange måter fremstår miljøet kynisk, og hovedpersonene som følelsesmessig avsondret fra den harde virkeligheten til de fleste av sine medborgere. De bærer isteden på nostalgi og lengsel etter en tid da ubegrenset makt og rikdom var selvsagt i deres kretser.

Det er lett å fordømme den ekstravagante livsstilen vi møter i dokumentaren. Designerklær og tettheten av kirurgisk endrede lepper, neser og kinnbein vitner om at prioriteringer høyere opp på Maslows behovspyramide er dekket for lenge siden. Allikevel gjør Motjer oss også klar over at det mest absurde kanskje ikke er selve “livet på roser”, men kontrasten til omgivelsene rundt. Festene, der teknomusikken dundrer over høyttalerne samtidig som edle dråper skjenkes i glassene, er ikke i seg selv ukjente for den gjengse nordmann, men oppleves ganske vulgære når vi vet at det finnes stappfulle syriske flyktningleirer få steinkast unna.

Gjermund Granlund

Regissør

Èric Motjer har en mastergrad i dokumentarfilm og en mastergrad i filmfoto fra ESCAC (Universitetet i Barcelona). Han har også studert dokumentarfilm ved EICTV (San Antonio de los Banos, Cuba). Motjer har mer enn 10 års erfaring fra mediebransjen og har jobbet med dokumentarer, musikkvideoer og filmfestivaler. Hans nyeste film Beirut La Vie en Rose har tidligere blitt vist på Red Sea Film Festival og Docs Barcelona.

Denne filmen inngår i

Dokumentar Fokus: Libanon

Land Libanon

År 2019

Regissør Èric Motjer

Manusforfatter Albert F. Arcarons, Ferran Calbet, Èric Motjer

Fotograf Èric Motjer

Produsent Albert F. Arcarons

Produksjonsselskap Batabat, Sabir Studio

Spilletid 1t 13m

Språk Arabisk, Fransk, Engelsk

Undertekst Engelsk

Sjanger Dokumentar

Aldersgrense A

Lenker IMDb

Hva med disse filmene?