11. mar. - 17. mar.
Digital Festival
Tilgjengelig fra 11. mar.

Denne filmen vises på vår digitale festival.

Et skarpt og underholdende portrett av Ramallahs ordfører.

Å være ordfører for byen Ramallah i Palestina er ingen lett oppgave, og det er dette prosjektet David Osits nydelige dokumentar Mayor lar oss få være med på.

Kristne Musa Hadid er inne i sin andre periode som ordfører, og er en travel mann som sjonglerer oppgaver som å få på plass grunnleggende infrastruktur i byen, som fungerende kloakk og gravplass, å organisere julegrantenningen på torget så det blir et innbydende show for byens innbyggere, og ikke minst å bygge opp merkevaren Ramallah internasjonalt, så byen kan tiltrekke seg mer turisme. Men bak den enorme innsatsen Musa og hans team nedlegger melder spørsmålene seg raskt: hvordan går det egentlig an å skulle drive en by i et land omringet av israelske styrker som tidvis inntar og overtar styringen, og hvor mye makt har Ramallahs viktigste politiker egentlig?

Det er umulig å ikke bli glad i politikeren og privatpersonen Musa, som er svært reflektert, ettertenksom og emosjonelt investert i byen sin. Bak varmen og humor åpenbarer det seg raskt en mann som må ta tøffe valg, både for byens nåtid og potensielle fremtid – beslutninger som ligger dimensjoner unna det ordførerne i våre hjemlige trakter står i!

Johanne Svendsen Rognlien

Regissør

David Osit (f. 1987) er en amerikansk filmregissør best kjent som en av regissørene bak dokumentaren Thank You for Playing (2015), som følger utviklingen av videospillet «The Dragon, Cancer». I 2017 vant dokumentaren en Emmy-pris for Outstanding Arts and Culture Documentary. Mayor er Osits tredje dokumentar, og ble blant annet vist under festivalen CPH:DOX i 2020. Osit har bakgrunn fra Midtøsten-studier i Michigan og har bodd i Kairo.

Denne filmen inngår i

Dokumentar Fokus: Palestina

Land USA, Storbritannia

År 2020

Regissør David Osit

Fotograf David Osit

Med Musa Hadid

Produksjonsselskap Rise Films, Rosewater Pictures

Spilletid 1t 29m

Språk Arabisk, Engelsk

Undertekst Engelsk

Sjanger Dokumentar

Aldersgrense 12

Lenker IMDb

Hva med disse filmene?