15. aug. - 16. apr.
Digital Festival
Tilgjengelig fra 15. aug.

Denne filmen vises på vår digitale festival.

2. oktober 2018 gikk den saudiarabiske Washington Post-journalisten og aktivisten Jamal Khashoggi inn sitt eget lands konsulat i Istanbul, for å få signert et dokument som ga ham adgang til å gifte seg med sin tyrkiske forlovede Hatice Cengiz. Han kom aldri ut igjen. I stedet ble han brutalt myrdet og partert, av det som angivelig var et likvideringsteam sendt av den saudiarabiske prinsen Muhammad bin Salman.

Det høres ut som en actionthriller du finner på Netflix, men er Oscarvinner Bryan Fogels (Ikaros, 2017) uhyggelige og detaljerte beretning om et høyst reelt mord på en brysom samfunnskritiker. Gjennom en rekke kilder nøster Fogel opp en konspirasjon i et omfang man nesten ikke kan fatte, som involverer en av de stigende politiske stjernene i den arabiske verden. Blant kildene finner vi den Oslo-baserte aktivisten lyal-el Baghdadi, som lever i skjul i Norge av frykt for represalier. Dette er en rystende historie, som får virkelig sprengkraft når den ses i sin helhet.

Filmen er tilgjengelig på vår digitale plattform fra 14. april kl. 18.00 til 16. april kl. 23.59 i forbindelse med arrangementet From Istanbul to Oslo – Saudi Arabia's efforts to silence international dissent.

Regissør

Bryan Fogel er en amerikansk filmregissør og menneskerettsaktivist, mest kjent for den Oscar-vinnende dokumentaren Icarus. Doping-bevisene Fogel avdekket i arbeidet med dokumentaren bidro til at den internasjonale olympiske komité utestengte Russland fra vinter-OL i 2018. Fogel har også vært med å produsere og skrive komedien Jewtopia (2012).

Denne filmen inngår i

Dokumentar

Land USA

År 2020

Regissør Bryan Fogel

Manusforfatter Mark Monroe, Bryan Fogel

Fotograf Jake Swantko

Produsent Bryan Fogel, Jake Swantko, Thor Halvorssen

Produksjonsselskap Orwell Productions, Diamond Docs, Human Rights Foundation

Distribusjon Another World Entertainment

Spilletid 1t 59m

Språk Engelsk, Arabisk

Undertekst Norsk

Sjanger Dokumentar

Aldersgrense 15

Lenker IMDb

Hva med disse filmene?