Gaza Mon Amour er en kjærlighetshistorie mellom Issa og Siham. Begge er i sekstiårene og bor i Gaza i Palestina, der Issa er fisker og Siham driver en klesbutikk. Issa har vent seg til tilværelsen som ensom, og ignorerer søsterens konstante dytt om å finne seg en kone. Men innerst inne er han hemmelig forelsket i Siham.

En kveld Issa er ute og fisker får han en litt uvanlig fangst, nemlig en statue av en nokså opphisset Apollo. Han tar den med hjem og prøver å skjule den, men når penisen til Apollo brekker av og Issa tar den med for å finne ut hva den er verdt, blir Hamas involvert. Det hele resulterer i en serie uheldige og komiske hendelser, men med et nylig oppdaget mot klarer Issa til slutt å nærme seg Siham og vise henne sine sanne følelser.

Gaza mon amour er en morsom, absurd og ikke minst romantisk historie, om Issa som i voksen alder får mot til å jobbe seg gjennom sine innestengte lyster og ønsker.

Karoline J. Pedersen

Regissør

De palestinske tvillingene Arab og Tarzan Nasser (f. 1988) har regissert flere filmer. De slo igjennom med kortfilmene Colorful Journey (2010) og Condom Lead (2013). Senere lagde de spillefilmene Dégradé (2015) og Gaza mon amour (2020). Gaza mon amour var Palestinas bidrag til Oscar i 2021.

Denne filmen inngår i

Fiksjon Fokus: Palestina

Land Palestina, Frankrike, Tyskland, Portugal, Qatar

År 2020

Regissør Arab Nasser, Tarzan Nasser

Manusforfatter Arab Nasser, Tarzan Nasser

Produsent Rani Massalha, Marie Legrand, Michael Eckelt, Pandora da Cunha Telles, Pablo Iraola

Med Hiam Abbass, Salim Dau, Maisa Abd Elhadi, George Iskandar

Produksjonsselskap Les Films du Tambour, Riva Filmproduktion, Ukbar Filmes

Spilletid 1t 28m

Språk Arabisk

Sjanger Komedie, Drama

Aldersgrense 9

Lenker IMDb

Hva med disse filmene?