11. mar. - 17. mar.
Digital Festival
Tilgjengelig fra 11. mar.

Denne filmen vises på vår digitale festival.

Den palestinske trebarnsfaren Mustafa lever et tilsynelatende fredelig familieliv, rent bortsett fra at familien hans store deler av tiden er delt i to: Mustafa bor med moren på Vestbredden i Palestina, kona Salwa og barna i Israel. 200 meter og en høy mur skiller de to hjemmene deres, og for å opprettholde en viss kontakt blinker faren og barna med lysene til hverandre hver kveld.

Mustafa krysser regelmessig grensen for å jobbe som bygningsarbeider på den israelske siden, og får dermed også avlagt korte besøk hos familien. Men en dag snus livet opp ned. Sønnen Majd havner i en ulykke, og med et utgått ID-kort må Mustafa ty til menneskesmuglere for å komme seg til sykehuset.

200 meters føyer seg fint inn i rekken av filmer som skildrer av det palestinske dagliglivet under okkupasjon, som for mange er preget av lange dager med endeløse køer ved grensepostene. Regissør Ameen Nayfehs spillefilmdebut er både tradisjonelt relasjonsdrama og nervepirrende spenningsfilm. Den er også en fortelling om identitet og stolthet, om Mustafa som velger å følge sine egne prinsipper og bli på palestinsk område i stedet for å følge familien og få oppholdstillatelse i Israel. Ali Suliman (kjent fra Paradis nå!) tilfører varme og nyanser til fortellingen i rollen som Mustafa – en helt vanlig mann som prøver å gjøre alt riktig.

Ida Gulbrandsen

Regissør

Ameen Nayfeh (f. 1988) er født i Palestina og tilbragte oppveksten flyttende mellom Palestina og Jordan. Til tross for en tidlig filminteresse utdannet han seg som sykepleier ved Al-Quds-universitetet i Øst-Jerusalem i 2010. To år senere var han ferdig med en mastergrad I filmproduksjon fra Red Sea Institute of Cinematic Arts i Jordan. 200 Meters er Nayfehs første spillefilm, og har vunnet priser ved en rekke filmfestivaler verden over.

Denne filmen inngår i

Fiksjon Fokus: Palestina

Land Palestina, Jordan, Qatar, Italia

År 2020

Regissør Ameen Nayfeh

Manusforfatter Ameen Nayfeh

Fotograf Elin Kirschfink

Produsent May Odeh

Med Ali Suliman, Anna Unterberger, Motaz Malhees, Lana Zreik

Produksjonsselskap MeMo Films, Odeh Films

Spilletid 1t 36m

Språk Arabisk, Hebraisk, Engelsk

Undertekst Engelsk

Sjanger Drama

Aldersgrense 12

Lenker IMDb

Hva med disse filmene?