11. mar. - 17. mar.
Digital Festival
Tilgjengelig fra 11. mar.

Denne filmen vises på vår digitale festival.

Mens hennes voldelige ektemann sitter i fengsel, har Noura, som jobber i et vaskeri, funnet kjærligheten i den ømme bilmekanikeren Lassaad. De møtes i det skjulte, og deler små intense øyeblikk når de får muligheten. Blir de tatt risikerer de fem års fengsel for utroskap. Noura bestemmer seg etter hvert for å be om skilsmisse, og planlegger å gifte seg med Lassaad. Livet virker å smile til den hardtarbeidende trebarnsmoren, men når ektemannen Jamel løslates tidlig fra fengselet snus alt på hodet, og før hun vet ordet av det er Noura fanget i ekteskapet hun så gjerne vil ut av.

Den tunisiske superstjernen Hind Sabri, som mange vil kjenne igjen fra utallige egyptiske filmer, briljerer i dette trekantdramaet, som går tett på karakteren Noura i det hun rives mellom samfunnets forventning om å bli og hjertes trang til å forlate. Fortellingens kjerne er kvinnens endeløse kamp som mot patriarkatet, som i kombinasjon med mesterlige skuespillerprestasjoner og et velskrevet manus gjør at handlingen i Noura’s Dream kjennes både nær og universell. Hinde Boujemaa viser med sin knallsterke regidebut at vi fortsatt lever i «a man’s world», og at nøkkelen til endring er å nekte å gi seg.

Selma Benmalek

Regissør

Den tunisiske regissøren Hinde Boujemaa har regissert dokumentaren It Was Better Tomorrow om revolusjonen i Tunisia, som hadde premiere i 2012. Siden har hun regissert flere kortfilmer som tar opp likestilling og kvinnerettigheter. Noura’s Dream er hennes første spillefilm.

Denne filmen inngår i

Fiksjon Fokus: Kvinnekamp

Originaltittel Noura Rêve

Land Tunisia, Belgia, Frankrike

År 2019

Regissør Hinde Boujemaa

Manusforfatter Hinde Boujemaa og Laurent Brandenbourger

Fotograf Martin Rit

Produsent Marie Besson, François d'Artemare, Tatjana Kozar, Imed Marzouk og Samuel Tilman

Med Hind Sabri, Lotfi Abdelli, Hakim Boumsaoudi

Spilletid 1t 34m

Språk Arabisk

Undertekst Engelsk

Sjanger Drama

Aldersgrense 15

Lenker IMDb

Hva med disse filmene?