11. mar. - 17. mar.
Digital Festival
Tilgjengelig fra 11. mar.

Denne filmen vises på vår digitale festival.

Ayouni (som betyr «mine øyne» på arabisk – et utrykk for kjærlighet) tar oss med på en av de mest hjerteskjærende kapitlene i den syriske historien, nemlig tvunget forsvinning. Vi følger søsteren til Fader Paolo Dall’Oglio og kona til Bassel Safadi, som begge kjemper for å vite mer om skjebnen til sine nærmeste, blant mer enn hundre tusen savnede i Syria. Gjennom private opptak som aldri har blitt vist før gir filmen oss et intimt innblikk i kjærlighetshistorien mellom Nora og Bassel, i tillegg til sjeldne scener av de interreligiøse diskusjonssirklene som ble arrangert av Fader Paolo i klosteret hans under starten av revolusjonen i 2011.

Filmen er en gripende påminnelse om hva IS og det syriske regimet frykter mest: pro-demokratisk, ikkevoldelig aktivisme utført av en prest og en informatiker. Begge måtte betale en høy pris for å drømme om et demokratisk Syria og å bygge et samfunn basert på likestilling og frihet. Bassel og Paolo er høyst til stede i filmen, som dokumenterer det utrettelige arbeidet og alle idéene deres. På denne måten viser Ayouni at stemmene deres fortsatt eksisterer gjennom deres nærmeste, som fortsatt leter etter svar.

Zeina Bali

Regissør

Yasmin Fedda er en prisvinnende filmskaper og kunstner Filmene hennes har blitt BAFTA-nominert og vist på en rekke internasjonale festivaler, inkludert Sundance og Edinburgh Film Festival. Hennes forrige dokumentar Queens of Syria ble vist under Arabiske filmdager i 2015.

Denne filmen inngår i

Dokumentar

Land Storbritannia, Qatar

År 2020

Regissør Yasmin Fedda

Manusforfatter Yasmin Fedda

Produsent Hugh Hartford, Elhum Shakerifar

Spilletid 1t 15m

Språk Arabisk, Engelsk

Undertekst Engelsk

Sjanger Dokumentar

Lenker IMDb

Hva med disse filmene?