De syriske brødrene Jamil og Milad har vidt forskjellige personligheter. Mens krigen i hjemlandet Syria herjer videre, bestemmer begge seg for å prøve lykken i et annet land. Jamil, som er utdannet snekker, flytter først til Beirut før han drar videre på en ulovlig reise til Sverige for å bosette seg der. Milad, som er trompetist, og den mer drømmende av de to, bestemmer seg for å flytte rett fra Damaskus til Berlin. We Are From There er regissert av fetteren deres Wissam Tanios, som har fulgt brødrene over en periode på fem år.

Gjennom filmen reflekterer Jamil og Milad over barndommen i Syria, hvordan det å måtte reise fra hjemlandet påvirker dem på hver sin måte, og om møtene med nye hjemsteder. Dette er ikke en dokumentar om krigen i Syria, men som andre filmskapere før ham bruker Tanios krigen som utgangspunkt for å fortelle en menneskelig og rørende fortelling – om betydningen av «hjemme» og menneskers evne til å håndtere voldsomme livsomveltninger.

Mads Wølner Voss

Regissør

Wissam Tanios har studert film på St. Joseph University i Beirut. We Are from There er hans første fullengdes dokumentarfilm, og hadde premiere under den internasjonale filmfestivalen i Rotterdam i 2020. Han har tidligere regissert de to kortdokumentarene Aftermath og Departures.

Denne filmen inngår i

Dokumentar

Land Libanon, Frankrike

År 2020

Regissør Wissam Tanios

Fotograf Fadi El Samra, Wissam Tanios

Produsent Christian Eid, Gabrielle Dumon

Med Milad Khawam, Jamil Khawam

Produksjonsselskap Abbout Productions, Le Bureau

Spilletid 1t 22m

Språk Arabisk

Undertekst Engelsk

Sjanger Dokumentar

Aldersgrense 9

Lenker IMDb

Hva med disse filmene?