tor. 11.04
18:00 - 19:31
Vika 4
lør. 13.04
20:30 - 22:01
Vika 4
Fagpub UTSOLGT
søn. 14.04
13:00 - 14:31
Vika 2

En familie settes på prøve når moren blir gravid med et barn de ikke har råd til. Dette sjeldne dramaet fra Jemen er et realistisk portett av en families kamp for overlevelse i et krigherjet land.

Ahmed og Isra, foreldre til tre barn, står ovenfor et vanskelig valg når de finner ut at Isra er gravid med et fjerde barn. Begrenset økonomi og mangel på arbeid gjør at de ikke har penger til å oppfostre nok et barn. Dermed starter deres kamp mot samfunnets fordommer og aksept for eget valg.

Gjennom en rolig stil og naturlig lys fanger filmen essensen av byen Aden og gir oss følelsen av å observere ekteparets hverdag på nært hold. De rolige kamerabevegelsene underbygger følelsen av uro og fremhever karakterenes psykiske belastning. Disse autentiske fortellergrepene får deg til å føle og kjenne på hvert øyeblikk og hver følelse av denne personlige reisen.

«The film is a rigorously controlled, moving evocation of a family exhausted by the difficulties of keeping it all together.»
– Jay Weissberg, The Film Verdict –

Christina Svien

Fagpub: Hvem er egentlig Houthiene?

Lurer du på hvem Houthiene i Jemen egentlig er? Ler mer i vår Fagpub. Vi sørger for faglig påfyll—og muligheten for å kjøpe noe godt i baren—før visningen av THE BURDENED, lørdag 13. april. Arrangementet starter 19.45, og du trenger ikke billett til filmen for å komme.

Les mer om arrangementet her.

Regissør

Amr Gamal er en teater og filmreggisør fra Aden, Jemen. I 2018 debuterte han med sin første spillefilm 10 Days Before the Wedding. Filmen fikk svært god mottakelse. The Burdened skapte historie da den, som første film fra Jemen, ble vist på den internasjonale filmfestivalen i Berlin. The Burdened var også plukket ut som Jemens Oscar-bidrag i 2023.

Denne filmen inngår i

Fiksjon

Originaltittel المرهقون (Al Murhaqoon)

Land Yemen, Sudan, Saudi-Arabia

År 2023

Regissør Amr Gamal

Manusforfatter Amr Gamal, Mazen Refaat

Fotograf Mrinal Desai

Produsent Mohsen Alkhalifi, Amr Gamal

Med haled Hamdan, Abeer Mohammed, Samah Alamrani, Awsam Abdulrahman, Shahd Algonfedy, Islam Saleem, Roaa Al-Hamshari

Produksjonsselskap Adenium Productions

Distribusjon Films Boutique

Spilletid 1t 31m

Språk Arabisk

Undertekst Engelsk

Sjanger Drama

Format DCP

Aldersgrense 12

Lenker IMDb

Denne filmen konkurrerer om publikumsprisen.

Relaterte arrangementer

Hva med disse filmene?