ons. 10.04
20:45 - 22:23
Vika 1
lør. 13.04
20:30 - 22:08
Vika 2
søn. 14.04
16:15 - 17:53
Vika 3

Rafik slipper ut av fengsel etter fire år, og ønsker å gjenopprette forholdet til sin sønn. Høyt oppe i de tunisiske fjellene følger vi dem på en reise med et mål om å utfordre fysiske lover.

En tilsynelatende vanlig mann går en dag berserk på arbeidsplassen. Etter fire år i fengsel er det én ting Rafik vil, og han kidnapper sønnen sin for å ta han med opp til fjellene for å vise ham noe. Ser sønnen at faren kan fly?

Behind the Mountains beveger seg langsomt og med få ord i starten. Etter hvert får Rafik og sønnen følge av en gjeter, og dramaet blir ispedd elementer fra thrillersjangeren når trioen møter utfordringer i de tunisiske fjellene. Hovedrolleinnehaver Majd Mastoura får tydelig frem at Rafik ikke kjenner seg fri i A4-livet, samtidig som hans omsorg for sønnen skinner gjennom et plaget ytre.

Filmen hadde premiere på filmfestivalen i Venezia i fjor.

«Unorthodox, yet fascinating, “Behind the Mountains” is mostly concerned with passing on the inspiring idea that it only takes one person to believe things can be different for change to begin.»
– Variety –

Gunhild Sølvberg

Regissør

Mohamed Ben Attia er en tunisisk regissør og manusforfatter, og har regissert flere filmer. Han har også vært med som skuespiller i science fiction- serien Renegades. Vi gleder oss til å vise en Ben Attias- film på Arabiske filmdager igjen, etter at regissøren besøkte festivalen i 2017 med sin første langfilm Min arabiske vår.

Denne filmen inngår i

Fiksjon

Originaltittel وراء الجبل (Oura el Jbel)

Land Tunisia, Belgia, Frankrike, Italia, Saudi-Arabia, Qatar

År 2023

Regissør Mohamed Ben Attia

Manusforfatter Mohamed Ben Attia

Fotograf Frédéric Noirhomme

Produsent Dora Bouchoucha, Lina Chaabane

Med Majd Mastoura, Walid Bouchhioua, Samer Bisharat, Selma Zeghidi, Helmi Dridi, Wissem Belgharek

Produksjonsselskap Nomadis Images, Les Films du Fleuve, Tanit Films

Distribusjon Luxbox

Spilletid 1t 38m

Språk Arabisk

Undertekst Engelsk

Sjanger Drama

Format DCP

Aldersgrense 15

Lenker IMDb

Denne filmen konkurrerer om publikumsprisen.

Hva med disse filmene?