lør. 18.03
20:45 - 22:17
Vika 3

En ung kvinne og hennes nyfødte barn blir utstøtt for å bevare familiens ære. Soula Bahri spiller strålende i denne sterke og vonde historien basert på hennes eget liv.

Denne knyttneven av en film utfordrer tabuer knyttet til seksualmoral og familieverdier i Algerie. Soula forteller historien om hovedkarakteren med samme navn som kastes på gata av familien sammen med sitt nyfødte barn. Haikende i baksetet til både venner og ukjente, for å unngå å oppholde seg utendørs på nattestid, prøver hun å finne en vei ut av håpløsheten. Basert på skuepsiller Barhis egne livserfaringer, er denne krysningen av action og roadmovie et vondt, men likefullt inspirerende portrett av en kvinne som skriker ut mot urettferdigheten rundt henne.

Regissør

Salah Issaad er en filmskaper fra Algerie med filmutdanning ved universitetet i Paris og ved ARFIS i Lyon. Han regisserte kortilmen Je Suis Cyrano i 2020. Soula er han langfilmdebut, og hadde premiere på Red Sea Film Festival i 2021, og har siden vunnet en rekke priser på internasjonale filmfestivaler.

Denne filmen inngår i

Fiksjon

Originaltittel سولا

Land Algerie, Frankrike

År 2021

Regissør Salah Issaad

Manusforfatter Salah Issaad, Soula Bahri

Fotograf Arthur Fanget

Produsent Salah Issaad

Med Soula Bahri, Idir Benaibouche, Franck Yvrai

Produksjonsselskap Issaad Film Productions

Spilletid 1t 32m

Språk Arabisk

Undertekst Engelsk

Sjanger Drama

Format DCP

Aldersgrense 15

Lenker IMDb

Denne filmen konkurrerer om publikumsprisen.

Hva med disse filmene?