lør. 18.03
19:00 - 00:15
Vika 1
søn. 19.03
17:30 - 20:05
Vika 1

To brødre rives fra hverandre av radikalisering og ekstremisme i dette brutale og realistiske eposet fylt av adrenalin om fremmedkrigere i Syria.

For å få en ny start etter et liv som kriminell, reiser Kamal fra Brussel til Syria for å hjelpe krigsofre. Familie og venner er uvitende om hans reise, og blir rystet når han dukker opp i et propagandavideo, hvor han og andre IS-soldater henretter krigsfanger. Mens moren blir sønderknust av nyheten, reagerer lillebror Nassim på 12 år med fortvilelse og sinne. Han blir dermed et lett bytte for radikaliserte krefter som lover å gjenforene ham med broren. Deres mor, Leia, må nå kjempe med alt hun har for redde sin yngste sønn.

De to regissørene, Adil El Arbi og Bilall Fallah, viser på en troverdig måte den menneskelige siden hos de ulike karakterene. Empatiske skildringer levendegjør og viser på en realistisk måte motivasjonene for valgene de tar. Arbi og Fallah har erfaring fra store Hollywood-produksjoner, og bruker ulike sjangergrep fra actionfilm til musikal til å fortelle en gripende og visuelt slående historie om krigen i Syria, og konsekvensene av radikalisering og ekstremisme.

«Rebel is a bold drama on family and brotherhood that eloquently navigates difficult subject matter to provocative effect.» – Andrew Murray, The Upcoming

I forbindelse med visningen av Rebel lørdag 18. mars 19:00 vil det være en mottakelse med enkel servering kl. 21:30. Dette gjøres i samarbeid med Marokkos ambassade. På søndag vil det være en 20 minutters Q&A.

Marokkos ambassade

Regissør

Adil El Arbi og Bilall Fallah er en regissørduo fra Belgia med marokkanske røtter. De står bak filmene Image (2014), Black (2015), Gangsta (2018), og slo gjennom i Hollywood med storfilmen Bad Boys for Life (2020). Rebel er deres femte spillefilm.

Denne filmen inngår i

Fiksjon

Originaltittel متمرد

Land Syria, Belgia, Luxembourg, Frankrike, Marokko

År 2022

Regissør Adil El Arbi, Bilall Fallah

Manusforfatter Bilall Fallah, Bilall Fallah, Kevin Meul, Jan van Dyck

Fotograf Robrecht Heyvaert

Produsent Bert Hamelinck, Dimitri Verbeeck

Med Aboubakr Bensaihi, Amir El Arbi, Lubna Azabal, Tara Abboud, Younes Bouab.

Produksjonsselskap Caviar Films

Distribusjon Another World Entertainment

Spilletid 2t 15m

Språk Arabisk, Fransk, Engelsk, Nederlandsk

Undertekst Norsk

Sjanger Drama, Spenning

Format DCP

Aldersgrense 15

Lenker IMDb

Denne filmen konkurrerer om publikumsprisen.

Hva med disse filmene?