ons. 16.03
18:00 - 19:30
Vika 4
lør. 19.03
20:00 - 21:30
Vika 4
søn. 20.03
18:15 - 19:45
Vika 4

Søstrene Hasna og Mariam har hatt et tett bånd gjennom den harde oppveksten i utkanten av Paris. Rystende og traumatiske hendelser bryter det gode forholdet mellom dem, og fører til at Hasna, den eldste, sliter med å finne sin identitet og tilhørighet. Hennes indre kamp fører etter hvert til fatale hendelser som sjokkerer en hel verden.


Den prisvinnende journalisten og filmskaperen Dina Amer debuterer som regissør med You Resemble Me. Filmen er basert på de virkelige hendelsene i Hasna Aït Boulahcens liv, som feilaktig ble omtalt som “Europas første kvinnelige selvmordsbomber” etter at hun døde i 2015. Amer intervjuet familiemedlemmer, venner og andre i Hasnas omkrets for å forstå hvem hun var og hvordan livet hennes kunne ende slik det gjorde. Med sin menneskelige og humane tilnærming klarer Amer å gjengi denne tragedien på en hederlig måte. Med blant andre Spike Lee og Spike Jonze på produsentsiden, har regissøren laget en hjerteskjærende og nervepirrende film, og tar i bruk en rekke kraftfulle og interessante formgrep – blant annet er det tre forskjellige skuespillere, inkludert Amer selv, som portretterer den voksne Hasna. You Resemble Me befinner seg i skjæringspunktet mellom psykologisk thriller, sosialrealistisk drama og undersøkende dokumentar.

Selma Benmalek

Regissør

Dina Amer er en egyptisk-amerikansk filmskaper og journalist som er basert i New York. Hun har virket som journalist for VICE, samt The New York Times, CNN og Huffington Post, og fungerte som produsent på den Oscar-nominerte dokumentaren The Square (2013). You Resemble Me er hennes regidebut.

Denne filmen inngår i

Fiksjon

Originaltittel You Resemble Me

Land USA, Frankrike, Egypt

År 2021

Regissør Dina Amer

Manusforfatter Dina Amer, Omar Mullick

Fotograf Omar Mullick

Produsent Dina Amer, Karim Amer, Elizabeth Woodward

Med Mouna Soualem, Sabrina Ouazani, Dina Amer, Lorenza Grimaudo, Ilonna Grimaudo

Produksjonsselskap The Othrs, VICE/RYOT

Spilletid 1t 30m

Språk Engelsk, Arabisk, Fransk

Undertekst Engelsk

Aldersgrense 15

Lenker IMDb

Hva med disse filmene?