ons. 16.03
20:30 - 22:22
Vika 1
lør. 19.03
20:00 - 21:52
Vika 2
søn. 20.03
13:30 - 15:22
Vika 2

Selv om Feathers på overflaten utspiller seg som et gravalvorlig sosialdrama, er dette en uforutsigbar mørk komedie som sender tankene til spesialister på tørr og absurd humor som Roy Andersson, Yorgos Lanthimos og Aki Kaurismäki.

Dette er regissør Omar El Zohairys første langfilm, men den sikret ham både hovedprisen i Kritikeruken og den internasjonale kritikerprisen under fjorårets filmfestival i Cannes, og har ellers blitt møtt med kritikerros og anerkjennelser ved festivaler verden over.

Vi møter en familie i et grått arbeiderklassestrøk på et ikke navngitt sted. Kanskje er vi i Egypt, kanskje ikke. Familiefaren melder seg når tryllekunstnere i en barnebursdag ber om en frivillig, og blir uventet forvandlet til en kylling. Ingen er helt sikre på hvordan de skal forvandle ham tilbake. Nå er gode råd dyre for hans kone, som må forsørge barna og kyllingen på egen hånd.


Feathers er et underlig unikum, som på snedig vis fletter sammen bisarr humor med en skarp politisk slagside og et realistisk og stilsikkert uttrykk – tonesatt av blant annet elektronika-klassikeren “Popcorn”.

Atli Bjarnason

Regissør

Omar El Zohairy (f. 1988) er en filmskaper fra Kairo i Egypt. Han har studert filmregi ved High Institute of Cinema i Kairo. Han har mottatt en priser ved et høyt antall internasjonale festivaler, både for sine kortfilmer og for Feathers, som er hans langfilmdebut.

Denne filmen inngår i

Fiksjon

Originaltittel Feathers

Land Egypt, Nederland, Hellas, Frankrike

År 2021

Regissør Omar El Zohairy

Manusforfatter Ahmed Amer, Omar El Zohairy

Fotograf Kamal Samy

Produsent Juliette Lepoutre

Med Samy Bassouny, Mohamed Abd El Hady, Fady Mina Fawzy, Demyana Nassar, Abo Sefen Nabil Wesa

Spilletid 1t 52m

Språk Arabisk

Undertekst Engelsk

Sjanger Drama, Komedie

Aldersgrense 9

Lenker IMDb

Hva med disse filmene?