fre. 18.03
20:15 - 21:37
Vika 4
lør. 19.03
12:30 - 13:52
Vika 4
søn. 20.03
16:15 - 17:37
Vika 2

Som et ungt ektepar ankom Aïcha og Mabrouk Frankrike fra Algerie på 50-tallet. Hensikten var alltid å flytte tilbake til Algerie, men Frigjøringskrigen i Algerie førte til at de planene måtte legges på is. Etter hvert har de bosatt seg i den lille byen Thiers og familien forøkes med både én og to generasjoner.

Når paret bestemmer de seg for å skilles etter 62 års ekteskap skrur deres barnebarn, regissør Lina Soualem, på kameraet og forsøker å forstå besteforeldrenes avgjørelse. Det er ikke minst viktig for henne å dokumentere familiehistorien før det er for sent.

Resultatet er en intim og varm skildring av Aïcha og Mabrouks liv. Soualem følger det gamle eks-ekteparet i hverdagen – de bosetter seg rett ved hverandre og fortsetter å passe på hverandre – men deres historie er en de deler med svært mange franskalgeriere. Det som starter som et familieportrett utvikler seg til en drøfting av algerisk kultur og identitet, konsekvensene av krig og kolonialisme, og realitetene knyttet til å begynne et nytt liv i et annet land.

Atli Bjarnason

Regissør

Lina Soualem er en fransk-palestinsk-algerisk filmskaper og skuespiller. Hun har studert historie og statsvitenskap ved Universitet i Paris. Som skuespiller har hun medvirket i bl.a. Tårnet (Mats Grorud, 2018) og You Deserve a Lover (Hafsia Herzi, 2019). Their Algeria er hennes regidebut.

Denne filmen inngår i

Dokumentar

Originaltittel Leur Algérie

Land Algerie, Qatar, Sveits, Frankrike

År 2020

Regissør Lina Soualem

Manusforfatter Lina Soualem

Fotograf Lina Soualem

Produsent Marie Balducchi

Med Aïcha Soualem, Mabrouk Soualem, Zinedine Soualem, Lina Soualem

Produksjonsselskap Agat Films & Cie

Spilletid 1t 22m

Språk Arabisk, Fransk

Undertekst Engelsk

Sjanger Dokumentar

Aldersgrense A

Lenker IMDb

Hva med disse filmene?