ons. 16.03
18:15 - 20:16
Vika 3
lør. 19.03
12:45 - 14:46
Vika 3
søn. 20.03
20:30 - 22:31
Vika 4

En bror og en søster kjempet på hver sin side under den libyske revolusjonen i 2011: Broren støttet Gaddafi, mens søsteren kjempet sammen med opprørerne. Da kampen mot Gaddafi var vunnet, ble søsteren imidlertid desillusjonert over hvordan opprørerne gikk frem i overta makten i landet, og valgte derfor å stille seg på samme side som sin bror.

Søsteren er en ildsjel i ordets rette forstand, og lar ikke motstand fra begge sider av det politiske spekteret stoppe henne fra å stille som kandidat i det lokale valget. Revolusjonen har derimot preget broren dypt. Han står igjen som en plaget sjel, men har sitt eget prosjekt som han brenner for. Midt i hjembyen Bani Walid bygger han et religiøst monument, som han må gjenreise hver gang det blir revet ned av lokale salafister.

After A Revolution følger søskenparet over seks begivenhetsrike år, og gir underveis innblikk i de mangfoldige etterdønningene av en revolusjon og hva en gjenoppbygging innebærer på individuelt og samfunnsmessig plan.

Atli Bjarnason


Regissør

Giovanni Buccomino er en italiensk filmskaper og lyddesigner. Han har en mastergrad i historie og filosofi fra Universitetet i Roma, og regidebuterte med dokumentaren The Valley of the Moon i 2010.

Denne filmen inngår i

Dokumentar

Originaltittel After A Revolution

Land USA, Italia, Storbritannia

År 2021

Regissør Giovanni Buccomino

Fotograf Giovanni Buccomino, Naziha Karima Arebi

Produsent Naziha Karima Arebi, Giovanni Buccomino

Produksjonsselskap Bad Donkey Production

Spilletid 2t 1m

Språk Arabisk

Undertekst Engelsk

Sjanger Dokumentar

Aldersgrense 15

Lenker IMDb

Hva med disse filmene?