ons. 16.03
21:00 - 22:15
Vika 3
fre. 18.03
17:45 - 19:00
Vika 3
lør. 19.03
15:00 - 16:15
Vika 4

17. oktober 2019 oppstår voldsomme opptøyer i Libanon. Folk tar til gatene, i utgangspunktet for å protestere mot økte skatter, men snart bobler raseriet over myndighetenes generelle vanstyre frem.

Regissør Mai Masri følger fire unge kvinner som dokumenterer urolighetene: journalisten Hanine, den irakiske kamerakvinnen Lujain, samt søstrene Noel og Michelle, som via populære, satiriske musikkvideoer kommenterer den politiske situasjonen, og som følge av dette har fått en posisjon som talspersoner for unge libanesere.

Demonstrasjonene fører frem. Statsminister Saad Hariri og hans regjering går av, og håpet om endring vokser – helt til koronapandemien tar luften ut av ballongen. Demonstrantene må nå organisere seg fra hjemmekontoret, i stedet for i gatene.

I tillegg til politisk uro og konsekvensene av pandemien, preges Libanon nå av tung finanskrise og etterdønningene av havneeksplosjonen i Beirut i 2020. Beirut: Eye of the Storm danner et tidsbilde av et herjet land, men er i hovedsak et portrett av ung aktivisme og fremtidshåp, representert ved filmens fire hovedpersoner.

Atli Bjarnason

Regissør

Mai Masri (f. 1959) er en palestinsk filmskaper og produsent som primært er basert i Libanon. Hun studerte filmskaping ved San Francisco State University på starten av 1980-tallet, og har siden regissert og produsert en rekke prisvinnende dokumentarer.

Denne filmen inngår i

Dokumentar

Originaltittel Beirut fi Ain Al-Assifa

Land Libanon

År 2021

Regissør Mai Masri

Fotograf Jocelyne Abi Gebrayel

Produsent Mai Masri

Produksjonsselskap Nour Productions

Spilletid 1t 15m

Språk Arabisk

Undertekst Engelsk

Sjanger Dokumentar

Aldersgrense 12

Lenker IMDb

Hva med disse filmene?