tor. 17.03
20:15 - 21:32
Vika 4
lør. 19.03
16:00 - 17:17
Vika 1
søn. 20.03
16:00 - 17:17
Vika 4

Av de 17 landene i verden med størst risiko for en fremtidig vannkrise befinner hele 12 seg i Nord-Afrika og Midtøsten. Utfordringer knyttet til kvalitet på og tilgang til vann blir stadig mer kritiske i den arabiske regionen.

Dokumentaren Living Water er derfor høyaktuell: Den tar for seg storskala utvinning og eksport av vannressurser i ørkenlandet Jordan, et av verdens aller mest vannfattige land. Regissør Pavel Borecký intervjuer lokalbefolkningen i Wadi Rum-området, som kjemper mot myndighetene om retten til tilgang til vann. Vannet som eksisterer i overflod under bakken – en rett som er foreløpig forbeholdt digre, privateide gårder og en voksende urban befolkning. Og når alle ønsker en bit av kaka, er det ikke overraskende at brønnen på et eller annet tidspunkt blir tørr.


Living Water er ikke bare informativ, men også en stemningsfull skildring av det storslåtte ørkenlandskapet og dyrene, menneskene og det buldrende maskineriet som befinner seg der.

Atli Bjarnason

Regissør

Pavel Borecký (f. 1986) er en tsjekkisk dokumentarfilmskaper, sosialantropolog og filmkurator. Han er medgrunnlegger av forskningsorganisasjonen ​​Anthropictures, og forsker på sosial ulikhet knyttet til vanntilgang ved Universitetet i Bern. Living Water er hans langfilmdebut.

Denne filmen inngår i

Dokumentar

Originaltittel Living Water

Land Jordan, Sveits, Tjekkia

År 2020

Regissør Pavel Borecký

Manusforfatter Pavel Borecký

Fotograf Pavel Borecký

Produsent Veronika Janatková

Spilletid 1t 17m

Språk Engelsk, Arabisk

Undertekst Engelsk

Aldersgrense A

Lenker IMDb

Relaterte arrangementer

Hva med disse filmene?