tor. 17.03
20:15 - 21:28
Vika 3
lør. 19.03
17:15 - 18:28
Vika 4
søn. 20.03
21:00 - 22:13
Vika 2

Fotball representerer for mange håp og en vei ut av elendighet. De syriske guttene Fawzi og Mahmoud elsker fotball og drømmer om å bli profesjonelle fotballspillere, til tross for at de bor i Zaatari, Jordans største flyktningleir. Den egyptiske regissøren Ali El Arabi følger de to guttene og deres håp, drømmer og kjærlighet til sporten – i tillegg til tingene som berører et tenåringsliv utenfor fotballbanen som familie, romantikk og fremtidsplaner.

Fawzi og Mahmoud er begge klare over at mulighetene deres er begrenset, men når representanter for et sportsakademi i Qatar kommer til leiren på jakt etter talenter, blir fotballdrømmen brått en anelse mer virkelig. Kontrasten mellom grusbanene i leiren og de storslåtte treningsanleggene i Qatar er stor, og guttene befinner seg plutselig tett på internasjonale fotballstjerner som Robert Lewandowski, Thomas Müller og David Trézéguet.


Captains of Zaatari er en vakker underdog-historie og en humanistisk skildring av kampen for å realisere håp og drømmer


Captains of Zaatari presenteres i samarbeid med HUMAN internasjonale dokumentarfilmfestival 2022 (28. feb - 6.mars).

Alexander Svanåsbakken

Regissør

Ali El Arabi er en egyptisk regissør og produsent. Han har laget flere dokumentarer for TV, og har en bachelor i markedsføring fra universitet i Mansoura. I 2015 etablerte han produksjonsselskapet Ambient Light, som fokuserer på å lage film om temaer knyttet til MØNA-regionen.

Denne filmen inngår i

Dokumentar

Originaltittel Captains of Za'atari

Land Egypt

År 2021

Regissør Ali El Arabi

Fotograf Mahmoud Bashir

Produsent Ali El Arabi

Med Mahmoud Dagher, Fawzi Qatleesh

Produksjonsselskap Ambient Light

Spilletid 1t 13m

Språk Engelsk, Arabisk, Spansk

Undertekst Engelsk

Sjanger Dokumentar

Aldersgrense 9

Lenker IMDb

Hva med disse filmene?