11. mar. - 17. mar.
Digital Festival
Tilgjengelig fra 11. mar.

Denne filmen vises på vår digitale festival.

En munter og musikalsk fortelling som viser Kairo på sitt vakreste.

When We’re Born er en feelgood-film om å finne sin egen vei på tross av sosiale konvensjoner. På shakespeariansk vis blir vi geleidet gjennom fortellinger fra ulike liv av en trubadurlignende karakter og hans akustiske gitar.

Amin er personlig trener og drømmer om at han og kona kan flytte ut av byen for seg selv. Men med lite inntekt og forsørgeransvar for moren, broren og bestefaren må de foreløpig holde seg i den trange leiligheten i sentrum. Når Amin begynner å trene en velstående dame øyner han muligheten til å tjene raske penger – men ikke uten at moralen settes på prøve.

Farah er 30 år og ugift. Familien er bekymret, men Farah venter på den rette. En dag går hun tankeløst i veien for en syklist som faller av sykkelen, og møtet blir starten på noe spennende og utfordrende for Farah. Hva om den store kjærligheten hun har ventet på bryter med alt det hun har sett for seg?

Ahmed jobber i farens selskap og forventningene er skyhøye. Men Ahmed drømmer om en karriere som musiker – ikke som sjef i et stort selskap. Hva skjer den dagen han blir oppdaget av en internasjonal talentspeider?

When We’re Born var Egypts bidrag til Oscar i kategorien beste utenlandske film i 2021.

Gjermund Granlund

Regissør

Tamer Ezzat har en grad i fysikk og elektronikk og bakgrunn i teater og utøvende scenekunst. Han har også mottatt et Fulbright-kunststipend for å studere digitale spesialeffekter ved NYU. Ezzat har vært med på å klippe flere prisbelønte, egyptiske filmer. Spillefilmen When We’re Born er Egypts offisielle bidrag til Oscar for beste fremmedspråklige film i 2021.

Denne filmen inngår i

Fiksjon Fokus: Kultur og identitet

Land Egypt

År 2019

Regissør Tamer Ezzat

Manusforfatter Nadine Shams

Fotograf Rady Estmenkovic

Produsent Moataz Abdelwahab

Med Amr Abed, Ibtihal Elserety, Salma Hasan

Spilletid 1t 50m

Språk Arabisk

Undertekst Engelsk

Sjanger Drama, Musikal

Aldersgrense 12

Lenker IMDb

Hva med disse filmene?