The Man Who Sold His Skin er en mørk komedie som viser at veiene til oppholdstillatelse er mange og ulike, men alle ganske smertefulle.

Sami Ali befinner seg i Beirut etter å ha flyktet fra borgerkrigen i Syria. Hans store kjærlighet, Abeer, har giftet seg med en bemidlet mann og bor nå i Belgia. Samis mål er å vinne henne tilbake, men utsiktene virker ikke spesielt gode der han er fastlåst i Libanon uten å oppfylle noen av kriteriene for et etterlengtet Schengen-visum. Lykken snur imidlertid når han møter Jeffrey Godefroi – en belgisk kunstner som betraktes som gudbenådet av verdens kulturelite. Han lover å skaffe Sami et visum, dersom han bare donerer ryggen sin som lerret for et av Jeffreys kunstverk – i dette tilfellet en enorm tatovering av et Schengen-visum. Jeffrey kan, som han selv sier, forvandle “verdiløse objekter til millioner av pund”. Denne rikdommen skal han dele med Sami Ali så lenge han signerer kontrakten som sier at han skal være tilgjengelig til enhver tid til de museene og kunstgalleriene som vil stille han ut. Dermed går Sami fra å være en flyktning med få reisemuligheter til et kunstverk som ikke kjenner noen landegrenser. Men, om dette faktisk betyr mer frihet gjenstår å se.

Regissør Kauother Ben Hania har laget en underholdene film som både harselerer med den vestlige kunstverdenens frihet til å fråtse i andre menneskers lidelse, og hvordan liv og skjebner dikteres av privilegiet det er å kunne reise dit man ønsker eller trenger å reise.

Gjermund Granlund

For påmelding, klikk her.

Regissør

Kaouther Ben Hania (f. 1977) studerte film i Tunisia og i Paris ved La Fémis og Sorbonne. Hennes film Beauty and the Dogs var Tunisias kandidat til prisen for beste fremmedspråklige film under den 91. Oscar-utdelingen og ble vist under Arabiske filmdager i 2018. Hun har også regissert The Man Who Sold His Skin, som hadde premiere på filmfestivalen i Venezia i 2020 og ble Oscar-nominert i 2021. Hennes siste film, Olfas døtre, hadde sin premiere i hovedkonkurransen på filmfestivalen i Cannes.

Denne filmen inngår i

Fiksjon

Originaltittel 'L'Homme qui a vendu sa peau

Land Tunisia, Frankrike, Belgia, Tyskland, Sverige

År 2020

Regissør Kaouther Ben Hania

Manusforfatter Kaouther Ben Hania

Fotograf Christopher Aoun

Produsent Martin Hampel, Thanassis Karathanos, Annabella Nezri, Andreas Rocksén, Anthony Muir

Med Yahya Mahayni, Dea Liane, Monica Bellucci, Koen De Bouw

Produksjonsselskap Cinétéléfilms, Tanit Films

Distribusjon Another World Entertainment

Spilletid 1t 44m

Språk Engelsk, Arabisk, Fransk

Undertekst Norsk

Sjanger Drama, Komedie

Aldersgrense 9

Lenker IMDb

Hva med disse filmene?