11. mar. - 17. mar.
Digital Festival
Tilgjengelig fra 11. mar.

Denne filmen vises på vår digitale festival.

Mica er eldste sønn i en familie som lever i et av de fattigste forstedene til Meknès i Marokko. Når faren ikke lenger klarer å forsørge familien, sendes Mica av sted til en eldre mann som jobber som vaktmester på en fasjonabel tennisklubb i Casablanca. Hverdagen til den velstående eliten som frekventerer tennisklubben kunne ikke vært lengre unna livet til Mica, der han koster, vasker og rydder fra morgen til kveld. En dag finner Mica en gammel tennisrekkert i søpla. Mens han prøver den blir han iakttatt av Sophia, en tidligere tennisstjerne som jobber som tennistrener for overklasseguttene. Uansett om det er talent eller medlidenhet som får Sophia til å fatte interesse, er dette starten på en unik mulighet for Mica. Men er det for godt til å være sant at han skal få innpass i de rikes lekegrind, sånn helt uten videre?

Mica er en feelgood-film med sosialrealistiske undertoner, som låner velkjente konvensjoner fra sportsfilmen. Tennisen danner likevel bare et bakteppe for fortellingen om Mica, og om hvordan selv de mest håpløse situasjoner kan snus med hjelp fra den ene personen som ser deg.

Gjermund Granlund

Regissør

Ismaël Ferroukhi (f. 1962) er en fransk-marokkansk regissør og manusforfatter. Han debuterte med kortfilmen L’Exposé, som vant Kodak-prisen under filmfestivalen i Cannes i 1993. Ferroukhi har regissert spillefilmene Le grand voyage (2004), som vant prisen The Lion of the Future under filmfestivalen i Venezia, og Les hommes libres (2011). Mica er hans tredje spillefilm.

Denne filmen inngår i

Fokus: Marokko Fiksjon

Land Marokko

År 2020

Regissør Ismaël Ferroukhi

Manusforfatter Fadette Drouard, Ismaël Ferroukhi

Fotograf Eva Sehet

Produsent Denis Carot, Lamia Chraibi, Marie Masmonteil, Ulysse Payet

Med Sabrina Ouazani, Azelarab Kaghat, Zakaria Inan

Produksjonsselskap Elzévir Films, La Prod

Spilletid 1t 43m

Språk Marokkansk-arabisk, Fransk

Undertekst Engelsk

Sjanger Drama

Aldersgrense 9

Lenker IMDb

Relaterte arrangementer

Hva med disse filmene?