tor. 16.03
20:45 - 22:38
Vika 2
fre. 17.03
18:00 - 19:53
Vika 2
søn. 19.03
18:00 - 19:53
Vika 2

Med ambisiøse kampscener og storslått dramatikk serverer The Last Queen et unikt feministisk kostymedrama fra 1500-tallets Algerie om dronning Zaphira og hennes kamp for å beholde tronen.

Algerie, året er 1516. Kong Salim Toumi har med hjelp av piraten og leiesoldaten Aroudj Barbarossa og hans menn befridd Algerie fra de spanske kolonialistene, men dør på mystisk vis like etter at slaget er feiret. Rykter vil ha det til at det er Barbarossa som har drept kongen, og at han nå vil kreve tronen. Dronning Zaphira som var ventet å flykte blir igjen for å kjempe for sitt rettmessige plass ved tronen. Et pulserende portrett av en kompleks og fascinerende heltinne som nekter å følge konvensjonene. Med storslåtte kampscener og Shakespearianske intriger skildrer filmen en historisk epoke i Algerie som aldri før har blitt utforsket på film. Filmen hadde premiere på den prestisjefylte festivalen i Venezia.

«A gorgeous costume drama with a feisty feminist edge» –Variety

I forbindelse med visningen av The Last Queen søndag 19. mars 18:00 vil det være en mottakelse med enkel servering kl. 17:30. Dette gjøres i samarbeid med Algerias ambassade.

Regissør

Damien Ounouri er en algerisk regissør og manusforfatter. Han studerte filmteori ved Sorbonne i Paris. Dokumentaren hans Fidaï (2012) hadde premiere på filmfestivalen i Toronto, og hans mellomlendge film Kindil el Bahr (2016) hadde premiere på festivalen i Cannes. The Last Queen, hans spillefilmdebut, hadde premiere på festivalen i Venezia.

Denne filmen inngår i

Fiksjon

Originaltittel الاخيرة

Land Algerie, Frankrike, Qatar, Taiwan, Saudi-Arabia

År 2022

Regissør Damien Ounouri, Adila Bendimerad

Manusforfatter Damien Ounouri, Adila Bendimerad

Fotograf Shadi Chaaban

Produsent Adila Bendimerad, Patrick Sobelman, Damien Ounouri, Roger Huang, Justine O

Med Adila Bendimerad, Dali Benssalah, Tahar Zaoui

Spilletid 1t 53m

Språk Arabisk

Undertekst Engelsk

Sjanger Drama

Format DCP

Aldersgrense 15

Lenker IMDb

Hva med disse filmene?