ons. 15.03
20:30 - 22:27
Vika 2
fre. 17.03
20:45 - 22:42
Vika 3
søn. 19.03
20:45 - 22:42
Vika 3

12 år gamle As’ad finner en sexdukke på en søppeldynge i en sterk fortelling om dobbeltmoralisme og tabuer rundt seksualitet i et Irak preget av tiår med krig.

Brødrene As’ad og Taha lever av å lete etter metall og plastikk de kan selge på en lokal søppelfylling i Bagdad, som på folkemunne kalles «Hanging Gardens», oppkalt etter Babylons hengende hager. Én dag finner As’ad en amerikansk sexdukke. Han tar den med seg hjem, til brorens store forskrekkelse. As’ad stilles ovenfor et ultimatum: Enten må han kvitte seg med dukken, ellers må han ta med seg dukken og dra. Han bestemmer seg for å dra og skape et nytt hjem på søppeldynga sammen med dukken. Her skjønner han fort at dukken kan leies ut til lokale menn for gode penger.


Filmen bæres av en fantastisk rolle tolkning fra nykommeren Hussain Muhammad Jalil, og regissør Ahmed Yassin Aldaradji har med Hanging Gardens laget en sterk debutfilm som forteller en historie om dobbeltmoralisme og tabuene knyttet til seksualitet i et Irak preget av tiår med krig.

«Hanging Gardens is an excellent film that benefits the most from the story, direction and cinematography, as much as a truly original and meaningful main concept» - Asian Movie Puls

Regissør

Ahmed Yassin Aldaradji (f. 1986) er en irakisk regissør. Han har sin utdanning fra Universitetet i Baghdad. I 2013 lagde han sin første kortfilm, Atfal Allah, og fulgte som med-regissør på kortfilmen Stray i 2018. Hanging Gardens er hans første spillefilm og hadde premiere på filmfestivalen i Venezia i 2022 og ble senere vist på Red Sea Festival i Saudi-Arabia hvor den vant prisen for beste film.

Denne filmen inngår i

Fiksjon

Originaltittel Janain mualaqa

Land Irak, Palestina, Egypt, Storbritannia, Saudi-Arabia

År 2022

Regissør Ahmed Yassin Aldaradji

Manusforfatter Ahmed Yassin Aldaradji, Margaret Glover

Fotograf Duraid Munajim

Produsent Huda al Kadhimi, Margaret Glover, May Odeh

Med Jawad Al Shakarji, Akram Mazen Ali, Wissam Diyaa, Hussain Muhammad Jalil

Spilletid 1t 57m

Språk Arabisk

Undertekst Engelsk

Sjanger Drama

Format DCP

Aldersgrense 15

Lenker IMDb

Denne filmen konkurrerer om publikumsprisen.

Hva med disse filmene?