lør. 18.03
12:30 - 13:35
Vika 4
søn. 19.03
16:00 - 17:05
Vika 4

Kulinarisk kulturkonflikt står på menyen i Jamana Mannas portrett av palestinske sankere i strid med israelske naturvernlover.

Palestina er hjem til en rekke ville, spiselige planter, men under israelsk okkupasjon og lov er flere av disse erklært vernet. Sanking straffes med både bøter og fengsel. Likevel er det fremdeles palestinere, særlig eldre, som er villige til å trosse disse lovene. I Foragers møter vi noen av disse sankerne, både i naturen, på kjøkkenet og i retten.

Regissør Manna kombinerer intervjuer, fiksjon og arkivmateriale for å skape en film som tar for seg et unikt tema med både humor og alvor. Subtil og jordnær, men unektelig politisk, er Foragers en varm, men likevel sterk, skildring av konflikt mellom mennesker, natur og lovverk, samt maktrelasjonene som driver dem.

Jenny Lund

Regissør

Jumana Manna (f. 1987) er billedkunstner og filmskaper født og oppvokst i Jerusalem, og har nå base i Berlin. Hennes arbeide utforsker hvordan makt artikuleres, og fokuserer på kropp, land og materiale i forhold til kolonihistoriens arv. Hun skaper fortellinger på tvers av skulpturer, film, collage og installasjoner.

Denne filmen inngår i

Dokumentar

Originaltittel اليد الخضراء

Land Palestina

År 2022

Regissør Jumana Manna

Fotograf Marte Vold, Yaniv Linton, Ashraf Dowani

Produsent Jumana Manna

Med Aziza Manna, Adel Manna, Zaidan Hajib

Spilletid 1t 5m

Språk Arabisk, Hebraisk

Undertekst Engelsk

Sjanger Dokumentar

Format DCP

Aldersgrense A

Lenker IMDb

Denne filmen konkurrerer om publikumsprisen.

Hva med disse filmene?