ons. 15.03
20:45 - 22:08
Vika 4
fre. 17.03
21:00 - 22:23
Vika 2
søn. 19.03
15:30 - 16:53
Vika 3

En humoristisk og absurd kjærlighetshistorie om en etiopisk hushjelp og en syrisk flyktning i Beirut, som prøver å holde sammen for å skape et bedre liv.

Ahmed, en syrisk flyktning, og Mehida, en etiopisk hushjelp, befinner seg i hver sine trøblete situasjoner i dét de, mot alle odds, finner kjærligheten. Dirty, difficult, dangerous er et romantisk drama fra Beirut hvor vi følger Mehida som prøver å frigjøre seg fra arbeidsgiverne sine og Ahmed som prøver å overleve av å selge skrapmetall samtidig som han har fått en mystisk sykdom. De to elskede har kanskje ingen fremtid, men de har heller ingenting å tape. En dag griper de sjansen og flykter fra Beirut, i et desperat forsøk på å starte på nytt et annet sted, samtidig som sykdommen til Ahmed forverres.

«Star-crossed lovers confront mounting obstacles to their happiness in Wissam Charaf’s slight but intermittently charming Dirty Difficult Dangerous.» - Screen International

Regissør

Wissam Charaf er en libanesisk/fransk regissør, fotograf og redaktør. I 1998 begynte han å jobbe med den fransk/tyske kanalen ARTE, som kameramann, redaktør og journalist, og dekket store politiske hotspots. Han har regissert seks kortfilmer: Hizz Ya Wizz, A Hero Never Dies, An Army of Ants, After, Unforgettable Memory of a Friend og Don't Panic samt dokumentaren It's All in Lebanon. Hans første spillefilm, Heaven Sent, hadde premiere på ACID-delen av filmfestivalen i Cannes 2016. Dirty Difficult Dangerous er hans andre spillefilm.

Denne filmen inngår i

Fiksjon

Originaltittel حديد، نحاس، بطّاريات

Land Frankrike, Libanon, Italia, Qatar

År 2022

Regissør Wissam Charaf

Manusforfatter Wissam Charaf, Hala Dabaji, Mariette Désert

Fotograf Martin Rit

Produsent Charlotte Vincent, Katia Khazak

Med Clara Couturet, Ziad Jallad, Rifaat Tarabey, Darina Al Joundi

Spilletid 1t 23m

Språk Arabisk, Engelsk

Undertekst Engelsk

Sjanger Drama, Romantikk

Format DCP

Aldersgrense 12

Lenker IMDb

Denne filmen konkurrerer om publikumsprisen.

Hva med disse filmene?